Τα KIMALÉ “έφυγαν” για Νέα Υόρκη!

Όταν βρεθείς στον ίδιο χώρο με την Ελληνογαλλίδα designer Irene Mamfredos, την προσέχεις αμέσως. Δεν είναι μόνο η ανεπιτήδευτη ομορφιά της που σου τραβά το βλέμμα, αλλά η “εξωτική” της αύρα. Το 2013 ίδρυσε σε συνεργασία με τη φίλη της και patroniste, Αλίκη Δέμη, ένα ιδιαίτερο Brand, το Kimale, που εμπνέεται από το κίνημα του slow fashion, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τον Γαλλικό οργανισμό “Les Piroguiers» που δραστηριοποιείται στο Togo και στην Burkina Faso, υποστηρίζοντας τη λειτουργία σχολείων και τοπικών τεχνιτών.

Το brand παντρεύει τολμηρά αφρικανικά υφάσματα –συχνά σπάνια και χειροποίητα– με καθαρές, σύγχρονες σιλουέτες. Limited edition ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ σπιτιού που ισορροπούν ανάμεσα στην πολύχρωμη παλέτα της αφρικανικής κουλτούρας και το μινιμαλισμό του σύγχρονου στιλ. Το κάθε κομμάτι της συλλογής είναι φτιαγμένο με αγάπη και υψηλή τεχνική στο κέντρο της Αθήνας και μπορεί να φορεθεί τόσο στην πόλη όσο και στην εξοχή, σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Κι ίσως γι’ αυτό και η διεθνής αγορά  είναι έτοιμη να το υποδεχτεί.  Από την ερχόμενη άνοιξη οι δημιουργίες των δύο Ελληνίδων θα διατίθενται και σε επιλεγμένα καταστήματα του εξωτερικού, όπως το Μόναχο, το Παρίσι, το Μαρακές, η Κωνσταντινούπολη αλλά και η “δύσκολη” Νέα Υόρκη.

Pas mal… Irene et Alice!

Info: www.kimale.co / http://instagram.com/kimale_studio

Τηλ.: 213 0292865
Σπύρου Μερκούρη 14, ΤΚ 11634, Αθήνα

(photo by Athens Voice)

You may also like