Τα wine-bars της Αθήνας

από τη Τίνα ΠαπασίνουΟινολόγο*

Επιτέλους! Οι πολυαναμενόμενοι μικροί ναοί απόλαυσης του κρασιού που τόσο έλειπαν από τις επιλογές των εξόδων μας γίνονται σιγά σιγά πραγματικότητα.

Όμορφοι και προσεγμένοι χώροι στο κέντρο της Αθήνας με ενημερωμένες και μακροσκελείς λίστες κρασιών με ετικέτες από τον Ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα. Ράφια γεμάτα με ποτήρια διαφορετικών μεγεθών για την ανάδειξη των διαφορετικών στυλ κρασιών, σωστό σέρβις, σωστές θερμοκρασίες σερβιρίσματος, νόστιμα συνοδευτικά, δυνατότητα αγοράς των κρασιών σε πολύ καλές τιμές, γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις κρασιών από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Oinoscent, Wine-Bar & Shop (Βουλής 44A Σύνταγμα – Πλάκα, 210 3229374, www.oinoscent.gr)
Ένας πολύ όμορφος και φιλικός χώρος στην καρδιά της πόλης με τραπεζάκια έξω ώστε να απολαύσετε τις όμορφες μέρες του….. παρατεταμένου καλοκαιριού που δεν λέει να μας αφήσει! Επιλογές από τον Ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα σε ποτήρι και φιάλη, plateau Ελληνικών τυριών και αλλαντικών συνοδεύουν τα κρασιά της λίστας, ωραίες μουσικές αλλά και εντυπωσιακό κελάρι στα….υπόγεια διαμερίσματα που αξίζει να επισκεφθείτε Στο Oinoscent διοργανώνονται συχνά παρουσιάσεις διαφόρων οινοπαραγωγών όπου έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε καινούργιες ετικέτες αλλά και να ακούσετε από πρώτο χέρι πληροφορίες για το κρασί και όχι μόνο. Στα συν το ενημερωμένο και ευγενέστατο προσωπικό που είναι πάντα σε ετοιμότητα να λύσει οποιαδήποτε απορία σας και να σας εξυπηρετήσει.

Wine Point (Αθ. Διάκου & Πορινού 2, 210 9227050)
Το στέκι του κρασιού βρίσκεται δυο βήματα από το νέο μουσείο της Ακρόπολης, στο στενάκι της Πορινού απέναντι από το σταθμό μετρό ‘Ακρόπολη’. Λίστα με επιλεγμένες ετικέτες του Ελληνικού αμπελώνα, πολλές επιλογές σε ποτήρι, νόστιμες προτάσεις που συνοδεύουν τα κρασιά και δυνατότητα αγοράς των κρασιών σε super τιμές. Η διοργάνωση γευσιγνωσιών και μουσικών βραδιών αποτελούν το highlight.

Heteroclito Cave & Bar à Vin (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, 210 3239406, www.heteroclito.gr)
Η νεότερη άφιξη στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι η Ελληνική εκδοχή του Γαλλικού Bar à Vin. Ένας πολύ όμορφος χώρος με πατάρι και τραπεζάκια στο φαρδύ πλακόστρωτο πεζόδρομο. Οι Ελληνικές ποικιλίες παρελαύνουν από τα ποτήρια σερβιρισμένες στη σωστή πάντα θερμοκρασία (επιμένω!) ώστε να τις απολαύσουμε αναλόγως. Αρκετές επιλογές σε ποτήρι και εξαιρετικά πολλές επιλογές σε φιάλη με ετικέτες που ομολογουμένως διάβαζα για πρώτη φορά, όλες προερχόμενες από την Ελλάδα! Φιλικό και ενημερωμένο service, νοστιμότατες ποικιλίες τυριών και super νόστιμα σπιτικά παξιμαδάκια συνοδεύουν τις επιλογές κρασιού. Εντυπωσιακή wine list όχι μόνο ως προς το περιεχόμενο! Σπεύσατε!

Απ’ ότι μαθαίνω ακολουθούν και άλλες αφίξεις οπότε stay tuned!

Με οινικούς χαιρετισμούς

Τ.

*Περισσότερες πληροφορίες για την κα Παπασίνου  στο: https://www.k-mag.gr/about-us/%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82/

You may also like