Τζιά: Αναγέννηση ψυχής στο συγκρότημα κατοικιών Άλς Μαρμαρέη

6133072-The_main_House_Kea_IslandΟι περισσότεροι από εμάς όταν ακούμε το όνομα της Τζιας σκεφτόμαστε συγκεκριμένα πράγματα: ποτό στο Βουρκάρι, μπάνιο στα Ξύλα, βόλτα στην Ιουλίδα και τι ωραία που όλα αυτά προσφέρονται σε ένα νησί τόσο κοντινό στην Αθήνα, το οποίο ακόμη διατηρεί τους δικούς του χαλαρούς ρυθμούς. Το νησί όμως τα τελευταία χρόνια κρύβει και έναν ακόμη παράδεισο, που καιρός είναι να πάψει να μένει μυστικό μεταξύ φίλων και ντόπιων και δεν είναι άλλος από το συγκρότημα κατοικιών Άλς Μαρμαρέη.

Το όνομα του συγκροτήματος είναι το πρώτο στοιχείο που τραβά την προσοχή. Ρωτώντας μαθαίνουμε ότι στην γλώσσα του Ομήρου σημαίνει «λαμπερή θάλασσα», το πέλαγος που απλώνεται κάτω από τις κατοικίες. Μαθαίνουμε ακόμη ότι μπροστά από τις κατοικίες δεν απλώνεται μόνο η παραλία της Συκαμιάς, μία από τις ωραιότερες και πλέον ήσυχες παραλίες του νησιού, αλλά και η θέα σε έντεκα νησιού του Αιγαίου και στον θαλάσσιο δρόμο που ακολούθησαν αιώνες πριν τα πλοία των Ελλήνων που έβαλαν σκοπό τους να κατακτήσουν την Τροία.

IMG_0358_edited_(1)
Κοιτάξαμε με άλλο μάτι τη θάλασσα που απλωνόταν μπροστά μας και ήταν η πρώτη μαγική στιγμή που μας λειτούργησε ως υποδοχή όταν μπήκαμε στο συγκρότημα, αφήσαμε κάτω τις βαλίτσες και ρίξαμε μια ματιά γύρω μας. Γαλάζιο του ουρανού επάνω, γαλάζιο του νερού μπροστά και γύρω μας ένας καταπράσινος κήπος γεμάτος άνθη, δέντρα και βότανα να περιτριγυρίζουν τις κατοικίες. Μια βαθιά ανάσα αρκούσε και ήδη είχαμε ξεχάσει για ποιο λόγο ήμασταν τόσο αγχωμένοι όταν μπήκαμε στο πλοίο.
526472_380411601980025_1781527848_n

Αναρωτηθήκαμε πώς η Άλς Μαρμαρέη το κατάφερε αυτό. Η ιδιοκτήτρια απάντησε χαμογελαστή ότι ολόκληρος ο χώρος, όσο και οι κατοικίες είναι χτισμένες με βάση την φιλοσοφία του feng shui ώστε να δημιουργεί μια αίσθηση απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας στον επισκέπτη. Μπαίνοντας στην κατοικία μας, καταλάβαμε τι εννοούσε. Λιτές γραμμές επικρατούσαν στη διακόσμηση, πανέμορφα λευκά είδη, μια κουζίνα εξοπλισμένη με συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, μπάνιο τόσο απλό και παράλληλα πολυτελές που δεν ήθελες να βγεις από μέσα, και κυρίως… τηλεόραση άφαντη, αλλά θετική ενέργεια να ρέει παντού και από παντού!
526791_380416355312883_939361570_n

Κάναμε μια βουτιά στην υπέροχη πισίνα, ανοίξαμε ένα μπουκάλι λευκό κρασί, βάλαμε φρούτα στα πιάτα και καθίσαμε στους άνετους καναπέδες της βεράντας, πότε γελώντας, ποτέ κοιτάζοντας τη θάλασσα σιωπηλοί, πότε απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα με δέος. Λίγες ώρες είχαν περάσει μόνο, κι όμως εμείς νιώθαμε ότι είχαν περάσει ήδη μέρες και μέρες ξεκούρασης και γαλήνης, και το καλύτερο; Οι διακοπές μας μόλις είχαν ξεκινήσει!

Άλς Μαρμαρέη
Συκαμιά Κέας

[email protected]
Website: www.alsmarmarei.gr
τηλ. +30 6937 167 354

You may also like