Τι ειναι οι BB, CC, DD creams;, από την Κατερίνα Σαρμονικά

471b3259ade7f1dd6752cd7e41ef841eΜε ρωτάτε όλο και περισσότερες τελευταία για αυτές τις κρέμες που ακούμε τόσο συχνά εδώ και 2-3 χρόνια, με τα διπλά μονογράμματα, τι ακριβώς είναι,τι κάνουν και για ποια δέρματα!

Οι Αλφαβητικές κρέμες ( BB, CC, DD, .. ) είναι τα πιο διάσημα προϊόντα ομορφιάς αυτή την εποχή παγκόσμιος. Πρόκειται για έξυπνα προϊόντα, “έξυπνες κρέμες”  ( βλ. έξυπνα κινητά τηλέφωνα “smart phones” )all in one, που υπόσχονται τέλια αποτελέσματα.

Την δεκαετία του ´50 μια Γερμανίδα δερματολόγος η Dr. Christine Schrammek,προκειμένου να βοηθήσει τις επιδερμίδες των ασθενών της, κατά την διάρκεια αλλά και μετά από αισθητικές και δερματολογικές επεμβάσεις, δημιούργησε μια αλοιφή για την θεραπεία, λείανση αλλά συγχρόνως για την προστασία και την ενυδάτωση του δέρματος. Αυτή την αλοιφή την ονόμασε Blemish Balm Cream (BB Cream). Έγιναν αμέσως γνωστές και αρεστές στις γυναίκες τις Ασίας οι οποίες φημίζονται για την τέλεια, λευκή, δίχως ψεγάδι επιδερμίδα τους, όπου το 2006 το μυστικό τους αποκαλύφθηκε. Όλες οι εταιρείες καλλυντικών επιδόθηκαν στη δημιουργία all in oneπροϊόντων, που στη σύνθεση τους περιέχουν ενυδατικά και αντιρυτιδικά συστατικά ( λιπίδια, υαλουργικό), βιταμίνες (C), μεταλλικά χρωστικά στοιχεία για κάλυψη, και συχνά αντηλιακή προστασία. Μπορούμε ωστόσο να τις βρούμε από τα ράφια των super markets έως στα πιο μεγάλα καταστήματα καλλυντικών, σε εταιρείες ευρείας από 10 ευρώ εώς στα πιο ακριβά brands.

Έτσι μάθαμε για τις BB Creams( Blemish balm/ beauty balm)..
Είναι για εσένα που θέλεις ομοιόμορφη,ελαφριά κάλυψη παράλληλα με ενυδάτωση, που όμως το δέρμα σου δεν έχει πολλές απαιτήσεις.
Κυκλοφορεί σε περιορισμένους χρωματικούς τόνους, συνήθως σε 2-3 χρώματα, ενώ η σύνθεση του υπόσχεται αόρατο αποτέλεσμα, λείανση λεπτών γραμμών, ελάττωση ανοιχτών πόρων, λάμψη, φωτεινότητα, φυσική κάλυψη όλη μέρα, προστασία, SPF.

IMG_1877Έπειτα ήρθαν οι CC Creams ( Color Correction Cream)..
Είναι για όσες ψάχνουν μεγαλύτερη (διορθωτική) κάλυψη, μαζί πάντα με ενυδάτωση και προστασία, για πιο λιπαρά δέρματα.
Υπάρχουν σε πολλά χρώματα για όλους τους χρωματικούς τόνους, με περισσότερες χρωστικές για να καλύπτει δυσχρωμίες πανάδες, ουλές, κοκκινίλες, έχοντας όμως πιο ελαφριά υφή με αόρατο ματ αποτέλεσμα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, συν ότι προσφέρει η BB cream.

Πρόσφατα οι DD Creams ( Daily Defence/ Dynamic Do all/ Disquise and Diminish)..
Για εκείνες που στοχεύουν στα αντιγηραντικές συστατικά, έχοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
Οι δημιουργοί υπόσχονται 15 διαφορετικά αποτελέσματα. Σε οτι προσέφεραν οι δυο προηγούμενες μαζί, προστίθεται η επαναφορά του φυσικού τόνου, η θρέψη, η σύσφιξη, λείανση, με επίκεντρο την αντιγήρανση.

Προσωπικά είμαι σίγουρη ότι το λανσάρισμα των “έξυπνων” , αλφαβητικών κρεμών δεν σταματά εδώ…. Θα συνεχιστεί παιχνιδιάρικα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και χάρη στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του γυναικείου αγοραστικού κοινού με τα επόμενα δίπλα μονογράμματα EE, FF, GG.. Προσθέτοντας ποιος ξέρει.. συστατικά βαθιάς απολέπισης, lifting effect, αιθέρια έλαια ή κάποια άλλη νέα επαναστατική ουσία!

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την Κατερίνα Σαρμονικά μπορείτε να  διαβάσετε εδώ και να κάνετε Like στην σελίδα της στο facebook

You may also like