Τι κρύβει ένα φιλί, από τη Μαρία Παπουτσάκη

10477984_814418788570895_657886848_n Σίγουρα το φιλί, όπως και το σεξ, είναι κάτι που δίνουμε μεγάλη σημασία, άνδρες και γυναίκες. Μπορεί να φαίνεται κάτι απλό, αλλά δεν είναι.  Είναι το Α και το Ω και μάλιστα κρύβει πολλές εκπλήξεις, που δεν περιμέναμε. Η παρακάτω λίστα, λοιπόν, δείχνει πόσο μαγική και απίθανη είναι η ένωση δύο χειλιών.

1.Οι γυναίκες κατέχουν το ποσοστό του 97% στο «κλείσιμο των ματιών», ενώ οι άνδρες μόλις το 37%. Ισχυρό φύλο… close your eyes. Το ποσοστό μας δείχνει ότι το λατρεύουμε.
2.Θες να κάψεις 26 θερμίδες; Τότε φίλησε τον/την σύντροφό σου για ένα λεπτό. Πολύ μ’ αρέσει αυτό. Πάω για ένα εικοσάλεπτο φιλάκι, για να κάψω και την σοκολάτα που έφαγα.

3.Αυτό είναι ακόμα καλύτερο. Όταν δυο άνθρωποι φιλιούνται χρησιμοποιούν όλους τους μυς του σώματός τους. Κι άλλη γυμναστική δηλαδή.
4.Αν το άτομο που φιλάτε έχει το ίδιο χρώμα μαλλιών, τότε το αποτέλεσμα είναι πιο παθιασμένο. Δηλαδή οι Άγγλοι, που είναι όλοι κατάξανθοι, πρέπει να φιλάνε υπέροχα. Το ίδιο και όλοι από την Αφρική, ως επί το πλείστον. Στην Ελλάδα πού το χάνουμε;

5.Κάθε άνθρωπος στην ζωή του έχει δώσει περίπου 25.000 φιλιά! Από τα ρομαντικά φιλιά στο μάγουλο, μέχρι τα παθιασμένα στο στόμα. Ισχύει και για την κολλητή μου που φιλιόμαστε σταυρωτά κάθε φορά που βρισκόμαστε; Διευκρινίστε το και σε εμάς.

10449695_814418385237602_1766636440_n

6.Ο εγκέφαλός μας διαθέτει ειδικούς νευρώνες που μας βοηθούν να εντοπίζουμε τα χείλη του/της στο σκοτάδι. Ας το πιστέψω, αν και δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που καταλήγουν σε καρούμπαλα στο μέτωπο.
7. Το φιλί μπορεί να λειτουργήσει και ως «φάρμακο» για τον πόνο, οπότε αφήστε τα χάπια και φιληθείτε. Τελικά ο λαός έχει πολύ μεγάλο δίκιο, διότι όταν η μαμά λέει «έλα να το φιλήσω και θα γιάνει» κάτι ξέρει.

8. Ο μέσος άνθρωπος χάνει 14 μέρες από την ζωή του φιλώντας. Εδώ που τα λέμε, αν είναι να χάσω τις μέρες μου έτσι και όχι κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι χωρίς να κάνω τίποτα, το προτιμώ.
9. Το φιλί-ρεκόρ, το οποίο κράτησε 17 μέρες και 10 ½ ώρες, δόθηκε στο Σικάγο το 1984. Μιλάμε για μουδιασμένα χείλη και πρησμένα μάτια, αφού λογικά το ζευγάρι πρέπει να είχε μείνει ξάγρυπνο.

10. Στην Ιταλία, κατά τον Μεσαίωνα, αν ένα ζευγάρι αντάλλαζε φιλιά και γινόταν αντιληπτό, ήταν υποχρεωμένο να παντρευτεί. Αυτό θα πει καταπίεση. Εγώ θα έπρεπε να έχω παντρευτεί εδώ και αρκετά χρόνια.

211. Το φιλί του Κλαρκ Γκέιμπλ και της  Βίβιαν Λι, στην ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» έχει αφήσει ιστορία και δικαίως είναι το πιο διάσημο, αφού έχει χαραχτεί στις μνήμες μικρών και μεγάλων. Κορίτσια θα το δώσουμε και εμείς κάποτε. Μην μου αγχώνεστε.

12. Το άγγιγμα δύο χειλιών λειτουργεί και σαν θεραπεία ομορφιάς, αφού κάνει την επιδερμίδα μας πιο λαμπερή. Ναι ε; Τότε εγώ γιατί έχω ακόμα τόσα σπυράκια; Θέλω και εγώ πρόσωπο σαν μικρού παιδιού.

13. Άνδρες και γυναίκες που έχουν φιληθεί περισσότερο στην βρεφική και παιδική τους ηλικία τείνουν να είναι πιο στοργικοί στην μετέπειτα ζωή τους. Φαίνεται πως πολλοί άνδρες δεν έχουν δεχτεί κανένα φιλί, όταν ήταν παιδιά, αν κρίνουμε από πορεία της ζωής τους.

Πηγή:εδώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη, πατήστε εδώ

You may also like