Τι να προσέξουμε στην διατροφή μας τις επόμενες ημέρες

Κάθε χρόνο τα ίδια! Όλο λέω πως θα προσέξω την διατροφή μου κατά την διάρκεια των εορτών, προσπαθώντας τουλάχιστον να διατηρήσω την σωματική άσκηση σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο αλλά οι προσπάθειες μου καταλήγουν στο ίδιο τέρμα. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνω και παίρνω πάντα ένα με τρία κιλά την περίοδο Δεκέμβρη- Γενάρη, ανεξαρτήτου καραντίνας. Η μόνη μου ελπίδα, είναι να μείνω χωρίς προσκλήσεις και πολλές συναντήσεις. Ίσως μου ταιριάζει η καραντίνα… Αστειεύομαι!  Φυσικά θα προτιμούσα το περσινό σενάριο και ας μου έμεναν τα κιλά. Ας δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρηθούμε τουλάχιστον στα ίδια.

Νηστεία

Δύο εβδομάδες νηστείας πριν από τις γιορτές είναι μια έξυπνη λύση αλλά θέλει φυσικά μέτρο. Δεν είναι τυχαίο πως μια αποτοξίνωση από άμυλο, ζάχαρη και κρέας πριν από τις γιορτές είναι βήμα που κερδίζεις χρόνο μέχρι να φθάσεις στις επίμαχες ημέρες.Ο φόβος για την παραπάνω κατανάλωση αλκοόλ ή γλυκών δημιουργεί άγχος. Το πλήθος διαφορετικών πιάτων και η χαλάρωση με την εορταστική ατμόσφαιρα, ακόμη και σε μορφή καραντίνας είναι μια παγίδα.

Υγιεινές τροφές και κίνηση

 Δεν είναι δυνατόν να αποφύγετε τα ορεκτικά αλλά μπορείτε να περιορίσετε τις θερμίδες. Προφανώς μπορείτε να προτιμήσετε πιο ελαφριές επιλογές. Μπορείτε να φάτε πράσινη σαλάτα ή μια άπαχη πρωτεΐνη για αρχή και να προσπαθήσετε να επιλέξετε ακόμη πιο υγιεινές τροφές για αργότερα. Αυτό όμως που σίγουρα σώζει είναι να μην ξεχάσετε να κινείστε, έστω και λίγο..Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που μας αρέσει να είμαστε στον καναπέ με το τηλεκοντρόλ στο χέρι μας ή με επιτραπέζια παιχνίδια. Ωστόσο, ένας περίπατος μετά το δείπνο καθαρίζει το μυαλό και… λειτουργεί ως σύμμαχος.

Η συνήθεια του ποτού

Τα Χριστούγεννα ξεχνιόμαστε και πίνουμε ίσως λίγο παραπάνω. Το αλκοόλ είναι κυρίως άδειες θερμίδες. Επιπλέον, λόγω χαλάρωσης συχνά ξεχνιέστε όσον αφορά την τροφή, και υπάρχει η πιθανότητα να καταλήξετε να φάτε όλη τη γαλοπούλα. Καλύτερα αντικαταστήστε το αλκοόλ με αναψυκτικά και αποφύγετε τα κρεμώδη λικέρ. Αυτά προσθέτουν άπειρες θερμίδες χωρίς να προλάβετε να το συνειδητοποιήσετε.

Προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές για να διατηρούμαστε υγιείς και ευδιάθετοι…

Photo credits:@moniqa/ unsplash

You may also like