Το αμερικανικό «θαύμα» στο Αφγανιστάν

Τον εφιάλτη του παρελθόντος φαίνεται ότι αναβιώνουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν μετά από τη δήθεν «αμερικανική απελευθέρωσή» τους από τους Ταλιμπάν. Το νέο καθεστώς της Βόρειας Συμμαχίας, το οποίο διαιωνίζει την πρότερη κατάσταση, στηρίζεται τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα για την εισβολή τους στο Αφγανιστάν και τη ματαίωση των σχεδίων του Μπιν Λάντεν, την άθλια και τριτοκοσμική στάση των Ταλιμπάν απέναντι στις γυναίκες, ανέτρεψαν το καθεστώς τους, για να επιβάλλουν ένα νέο ακόμη πιο άγριο και φονταμενταλιστικό καθεστώς, ενώ χρησιμοποίησαν ως μέλη της νέας κυβέρνησης πρώην αξιωματούχους και υπουργούς των Ταλιμπάν!

Τα διεθνή ΜΜΕ δείχνουν να αποσιωπούν τη νέα ειδεχθή κατάσταση που εδραιώθηκε με τη σύμπραξη και την αρωγή της αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ έχουν πλέον στοχευμένα στρέψει το ενδιαφέρον τους σε άλλα σημεία του πλανήτη.
Η μπούρκα, το «απεχθέστερο σύμβολο του ισλαμικού φονταμενταλισμού», αποτέλεσε το κίνητρο για την πιο υποκριτική αποικιοκρατική επιδρομή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Στην ουσία, η δυτική προπαγάνδα βασίζεται στο γεγονός ότι το Αφγανιστάν απέκτησε πλέον Συνταγματικό Χάρτη που παρέχει ισονομία ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, υπέγραψε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για την κατάργηση κάθε μορφής Διάκρισης εις βάρος των Γυναικών (CEDAW) αλλά και τη συμμετοχή των Αφγανών γυναικών στις εκλογές του 2004 και 2005.

Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για εικονικές παραχωρήσεις δικαιωμάτων και απόδειξη είναι η μάχη της νεότερης βουλευτού του αφγανικού κοινοβουλίου, Μαλαλάι Ζόγια, 28 ετών, ενάντια στην ψεύτικη απελευθέρωση των γυναικών από το ζυγό του θρησκευτικού παραλογισμού και της νέας κυβέρνησης. Η Μ. Ζόγια έχει δεχθεί ήδη τέσσερις απόπειρες δολοφονίας για τις απόψεις της, ενώ οι αντιδράσεις των υπολοίπων βουλευτών σε σχετική τοποθέτησή της ήταν βίαιες και υβριστικές.
Την υποστήριξή τους στο πρόσωπο της νεαρής βουλευτή, έδειξαν και τα μέλη της Επαναστατικής Ένωσης Γυναικών στο Αφγανιστάν (RAWA). Η Ένωση αυτή δρα εδώ και χρόνια στο Αφγανιστάν αλλά και στο Πακιστάν, στην πρωτεύουσα του οποίου (Ισλαμαμπάντ) υποδέχονται Αφγανές πρόσφυγες.

Το νέο «ελεύθερο καθεστώς» έχει ξεχάσει την οργάνωση των γυναικών αυτών, στο καθεστώς παρανομίας αφού ακόμη και σήμερα αναγκάζεται να δράσει κρυφά μέσω σταθμών βοήθειας σε γειτονικές χώρες.

Τόσο η Διεθνής Αμνηστία όσο και οι αποστολές των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν, συνιστούν ακόμη και σήμερα, στο δήθεν «ελεύθερο Αφγανιστάν» στις γυναίκες να μην κυκλοφορούν με ακάλυπτο το κεφάλι τους.

Σύμφωνα με αναφορές της RAWA, οι ισχύοντες νόμοι του Αφγανιστάν απαγορεύουν στις γυναίκες να καλύπτουν τα πρόσωπά τους, να γελούν δυνατά, να τραγουδούν και να εμφανίζονται δημοσίως ασυνόδευτες, καθώς αποτελούν «πρόκληση» για τους άνδρες που θα τις δουν ή θα τις ακούσουν! Τιμωρία όσων γυναικών τολμούν να παραβαίνουν αυτούς τους κανόνες είναι συχνά ο ομαδικός βιασμός τους ή ακόμη και ο θάνατος.

Ο σωματικός βιασμός που υφίστανται ως τιμωρία φανερώνει τον παράλογο φαλλοκρατικό φονταμενταλισμό και έχει οδηγήσει χιλιάδες γυναίκες στην αυτοκτονία. Καθημερινά οι γυναίκες γίνονται θύματα του «αμερικανικού θαύματος στο Αφγανιστάν»!

Για να δούμε την ωμή σκληρότητα της ανθρώπινης φύσης σε αριθμούς, το προσδόκιμο ζωής των Αφγανών γυναικών δεν ξεπερνά τα 43 έτη (www.rawa.org) , ο αναλφαβητισμός τους αγγίζει το 95%, ενώ το Αφγανιστάν έρχεται πρώτο παγκοσμίως στη μητρική και βρεφική θνησιμότητα. Μέσα σε όλα αυτά, η νέα κυβέρνηση πρότεινε ανασύσταση του αμαρτωλού «Υπουργείου Αρετής», το οποίο επί εποχής Ταλιμπάν «φρόντιζε» για τον άμεσο σωφρονισμό των γυναικών.
Όπως είναι φανερό, τα δυτικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την έλευση της δημοκρατίας στο Αφγανιστάν, ενώ στην ουσία το καθεστώς παρέμεινε ίδιο αν όχι χειρότερο. Κλείνω με μία φράση της Μαλαλάι Ζόγια αμέσως μετά τις επιθέσεις δολοφονίας εναντίον της. «Εκείνο που μετράει είναι ότι η ζωή ή ο θάνατός σου μπορεί να βελτιώσουν την ζωή των άλλων”…

Πηγή:hbnews.gr

You may also like