Το αυτοκίνητο που ….διπλώνεται!

Armadillo2Με ένα «κλικ» στο smartphone, το πειραματικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο «Armadillo-T» της Νότιας Κορέας, ενώ είναι σταθμευμένο, διπλώνει σχεδόν στο μισό, προσφέροντας κάτι πολύτιμο στις σύγχρονες πόλεις: χώρο.

Το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τα 60 χιλιόμετρα τα και με φόρτιση δέκα λεπτών μπορεί να διανύσει 100 χιλιόμετρα.

Αντί για καθρέφτες, το «Armadillo-T» διαθέτει μικρές ψηφιακές κάμερες που συνδέονται με οθόνη και «βλέπουν» το πίσω μέρος και τα πλαϊνά του αυτοκινήτου.

Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, ο οδηγός χρησιμοποιεί ένα σύστημα τύπου Windows με το οποίο δίνει τις εντολές του στο αυτοκίνητο κι έτσι αυτό διπλώνει και απελευθερώνει χώρο.

Το διθέσιο όχημα, που πήρε το όνομά του από το θηλαστικό αρμαντίλλο, καθώς οι σχεδιαστές του θεώρησαν πως του μοιάζει,  μπορεί να μην πάρει ποτέ το δρόμο για μαζική παραγωγή και αυτή τη στιγμή θεωρείται παράνομο να κυκλοφορήσει στο δρόμο επειδή δεν ανταποκρίνεται στα βασικά κριτήρια ασφαλείας.

Αποτελεί ωστόσο άλλο ένα δείγμα στην τάση κατασκευής φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων με δεδομένη την έλλειψη χώρου όπως διαμορφώνεται στα αστικά κέντρα.

Πηγή: εδώ

You may also like