Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

ΥΛΙΚΑ: (Μερίδες 10)
500 γρ. sticky rice* (ή ρύζι γλασέ ή για ριζότο ή όποιο ρύζι χρησιμοποιούμε για ρυζόγαλο)
3 μάνγκο ώριμα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
400 ml γάλα καρύδας*
200 ml κρέμα καρύδας*
200 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να το μουλιάσουμε σε μπολ με κρύο νερό, από το προηγούμενο βράδυ. Το στραγγίζουμε και το βράζουμε όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας (μέχρι να γίνει). Το στραγγίζουμε και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς). Το αφήνουμε στην άκρη.

Συνταγή ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Συνταγή ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα καρύδας, το αλάτι και τα 150 γρ. από τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε απαλά, με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να κρυώσει.

*Σερβίρισμα: Σε ένα μπρίκι, βάζουμε την κρέμα καρύδας με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας τα με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν και να λιώσει η ζάχαρη.

Βάζουμε το ρύζι σε ατομικά πιάτα, δίπλα του 3 – 4 φέτες μάνγκο, περιχύνουμε με 1 – 2 κουτ. σούπας από την κρέμα καρύδας, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Πηγή: Γλυκές Ιστορίες

You may also like