Το Ελαιόλαδο στην υπηρεσία των μαλλιών μας…, από τη Νιόβη Αναζίκου

9443e08fcd498f673448e594fec2fcf3Η αντιμετώπιση της ξηροδερμίας χρήζει πάντα την συμβουλή δερματολόγου, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε προληπτικά ή και συμπληρωματικά το τριχωτό της κεφαλής μας.

Ανάλογα με την πυκνότητα και το μάκρος των μαλλιών μας, παίρνουμε μία ποσότητα ελαιόλαδο, περίπου ένα φλιτζάνι, το ζεσταίνουμε ελαφρά ως χλιαρό όχι καυτό. Σε στεγνά μαλλιά, το βάζουμε πρώτα στις ρίζες και έπειτα απλώνουμε και στα υπόλοιπα μαλλιά. Στα σημεία που έχουμε έντονο πρόβλημα με ξηροδερμία και λέπια να επιμείνουμε κάνοντας συχνή επάλειψη.

Να προσέξουμε, κάνοντας την εφαρμογή με απαλό μασάζ και όχι με τα νύχια. Στη συνέχεια αφού έχουμε σιδερώσει καλά μια πετσέτα (διαφορετικά με ένα σκουφάκι πλαστικό) τα τυλίγουμε. Το αφήνουμε για λάμψη και ενδυνάμωση από 30 λεπτά ως 2 ώρες, ενώ για πρόβλημα με ξηροδερμία ως και ένα 24ώρο.

Όταν θα το ξεβγάζετε, πολύ σημαντικό είναι να βάλετε το σαμπουάν σας απευθείας στο λαδωμένο μαλλί και να κάνετε μασάζ παντού, δεν θα βγάλει αφρό. Ξεβγάλτε καλά και στην συνέχεια λουστείτε με το σαμπουάν σας κανονικά, άλλη μια ή δύο φορές. Με αυτό το τρόπο θα φύγει πιο εύκολα το λάδι.

Αν έχετε ξηροδερμία και γύρω από τη μύτη ή τα φρύδια, αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε το για αρκετή ώρα. Ξεπλύνετε με ένα απαλό σαπούνι.

Σχετικά άρθρα:

Απολέπιση για σώμα και πρόσωπο, με βάση το ελαιόλαδο, από τη Νιόβη Αναζίκου

Για μωρουδίστικα πέλματα ανέξοδα στο σπίτι σας, από τη Νιόβη Αναζίκου

You may also like