Το εξώφυλλο του Time προκαλεί αντιδράσεις…


Αυτή η φωτογραφία σας προκαλεί σοκ ή σας φαίνεται απολύτως φυσιολογική κατάσταση;
Το τελευταίο πρωτοσέλιδο των Time, που θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαϊου, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς δείχνει την 26χρονη μητέρα Jamie Lynne Grumet, από την Καλιφόρνια που θηλάζει τον τρίχρονο γιο της, με κεντρικό τίτλο: “Είσαι αρκετά μητέρα;”.

Μία εικόνα και κατάσταση που για πολλούς θεωρείται «ακραία» και άνοιξε τον ασκό για ποικίλες αντιδράσεις και απόψεις. Η διαμάχη για το κατά πόσο πρέπει να θηλάζει μία μητέρα τα παιδιά της και ποιά είναι η σχέση που δημιουργείται μεταξύ τους, καλά κρατεί από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το εξώφυλλο συνοδεύει ένα κεντρικό άρθρο του τεύχους του Time σχετικά με τη μέθοδο “attachment parenting” του Dr Bill Sears και σχολιάστηκε από το Guardian: ο Sears ενθαρρύνει τις γυναίκες να θηλάζουν τα παιδιά τους μέχρι έξι ετών, να κοιμούνται μαζί τους και να μην αποχωρίζονται τα μωρά τους, ώστε να μην περνούν χρόνο χωριστά.

Ο θηλασμός, ο οποίος είναι κάτι φυσικό, έχει γίνει ταμπού σε μερικές γωνιές της αμερικανικής κοινωνίας. Γυναίκες έχουν εκδιωχθεί από καφέ και μαγαζιά. Η Barbara Walters διαμαρτυρήθηκε δημόσια όταν μια μητέρα που ήταν δίπλα της σε μία πτήση άρχισε να θηλάζει.

Η γυναίκα της φωτογραφίας, Jamie Lynne Grumet, λέει στη συνέντευξή της στο Time ότι «υπάρχουν άνθρωποι που απειλούν ότι θα φωνάξουν κοινωνικό λειτουργό ή ότι πρόκειται για κακοποίηση. Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι κάτι εντελώς φυσικό. Δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό. Όσο περισσότερο το βλέπουν, τόσο θα ενσωματωθεί στην κουλτούρα μας.»

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο θηλασμός συνιστάται αποκλειστικά μέχρι τους πρώτους έξι μήνες και ενθαρρύνει για παράταση μέχρι το παιδί να γίνει δύο ετών – ή και περισσότερο. Τελικά όμως λιγότερο από 15% των παιδιών θηλάζουν κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών στις ΗΠΑ. Φυσικά, για λόγους υγείας ή για πρακτικούς λόγους, ένα παιδιά που θα θηλάσει λιγότερο ή καθόλου, δεν σημαίνει ότι η μητέρα δεν είναι επαρκής ή δεν φρονίζει το παιδί της.
Οπότε το ερώτημα παραμένει: η φωτογραφία βοηθάει ή προκαλεί;
Πηγή: www.lifo.gr, www.huffingtonpost.com

You may also like