Το μαύρισμα καταστρέφει το δέρμα μας

Περνιόμαστε για ξύπνιες όσον αφορά την ηλιοπροστασία. Και γιατί να μην το κάνουμε άλλωστε; Εφαρμόζουμε πάντα προϊόντα με δείχτη προστασίας τουλάχιστον 15, και τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν πάμε πουθενά χωρίς την αντηλιακή μας κρέμα προσώπου που ανεβάζει την προστασία στο SPF 50. Οι εξορμήσεις στην παραλία μας, συνοδεύονται από ολόκληρο εξοπλισμό αντηλιακού μαλλιών και σώματος, τα οποία και ανανεώνουμε κάθε τόσο, όπως ορίζουν οι ειδικοί.

Όταν όμως κυκλοφορείτε στη πόλη, θυμάστε να καλύπτετε και το υπόλοιπο σώμα σας; Θυμάστε το αντηλιακό σας, ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες; Φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου και καπέλο, όταν είσαστε στη παραλία ή σε κάποια εξωτερική δραστηριότητα με τους φίλους σας; Οι καμπάνιες ενάντια στις υπεριώδεις ακτινοβολίες, έχουν πιάσει κόπο. Και ακόμα και η γενιά που πέρασε εργατοώρες στα κρεβάτια του solarium, πλέον έχει αντιληφθεί την επικινδυνότητα του σπορ. Παρόλα αυτά, τα ποσοστά καρκινωμάτων συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Και οι γιατροί δεν πείθονται, πως το πάθημα μας έχει γίνει μάθημα.

Κάθε φορά που μαυρίζουμε, το δέρμα μας εκπέμπει SOS, και με το να γίνεται πιο σκούρο, για το μόνο που μας προειδοποιεί, είναι πως τραυματίζεται. Τις περισσότερες φορές ανεπανόρθωτα. Οι δερματολόγοι, μας προειδοποιούν, πως δεν υπάρχει κανένα επίπεδο μαυρίσματος που να θεωρείται απόλυτα ασφαλές για την υγεία μας. Μας κρούουν εξάλλου, τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ταύτιση που υπάρχει ανάμεσα στο μαύρισμα του δέρματος και στην ζημιά που δέχεται μέσω αυτού. Και όταν λέμε ζημιά, εννοούμε το βαθμό επικινδυνότητας που ανεβαίνει κατακόρυφα σχετικά με την μελλοντική εμφάνιση καρκινώματος.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, όπου βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του και κρίνεται κάτι παραπάνω από επικίνδυνος. Επιλέξτε αντηλιακά με τουλάχιστον 30 SPF (αν όχι περισσότερο), και μην αμελήσετε τα γυαλιά ηλίου, τα ανοιχτόχρωμα ρούχα και την σκιά, με τη πρώτη ευκαιρία.

Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχει τεράστια ποικιλία όσον αφορά τα αντηλιακά του εμπορίου και μπορούμε σίγουρα να βρούμε, το πλέον κατάλληλο για τις δικές μας ανάγκες. Άλλωστε η τεχνολογία προχωράει και σε αυτό το τομέα, και μας διευκολύνει ώστε να μην στερούμαστε ούτε το καθημερινό μας μακιγιάζ. Εσείς ποια δικαιολογία έχετε τώρα πια;

You may also like