Το τσάι δεν είναι μόνο για να το πίνουμε…

Όλοι μας έχουμε συνδυάσει το τσάι με το αγαπημένο ρόφημα των Άγγλων αλλά και το δικό μας πλέον. Λάθος! Το τσάι δεν είναι μόνο αυτό… Για την ακρίβεια τα φακελάκια του τσαγιού που ελαφρά τη καρδία πετάμε, όταν έχει ήδη «βγάλει» τα αρώματά του μέσα στην κούπα μας, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας με φυσικό τρόπο. Διαβάστε παρακάτω τι εννοώ…

Μπορείτε να ενυδατώσετε το δέρμα σας:
– Μερικά φύλλα τσαγιού, ή χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού, ιδιαίτερα πράσινου, μπορούν να χαρίσουν στο δέρμα σας την αναζωογόνηση και την ενυδάτωση που του χρειάζεται. Την επόμενη φορά επομένως που θα θελήσετε να πάρετε ένα αφρόλουτρο, τοποθετήστε μέσα στην μπανιέρα το τσάι και δώστε στο δέρμα σας τη νεανική εικόνα που του αξίζει.

Απομακρύνετε λεκέδες και λίπη:
– Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να εξαφανίσετε τα λίπη από τις κατσαρόλες σας, γεμίστε το νεροχύτη σας με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα τα φακελάκια τσαγιού. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.
Βελτιώστε την «υγεία» των φυτών σας – Ανοίξτε ένα φακελάκι τσαγιού και ρίξτε το στις ρίζες των φυτών σας, ώστε να απορροφηθούν όλες οι θρεπτικές ουσίες. Ειδικά τα τριαντάφυλλα και οι φτέρες σας… θα το «εκτιμήσουν» ιδιαίτερα!

Απομακρύνετε τους μαύρους κύκλους από τα μάτια σας:
– Παρέα με τη γνωστή μέθοδο του αγγουριού στα μάτια έρχεται και το χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού, το οποίο αν τοποθετηθεί κάτω από τα μάτια απομακρύνει κούραση, σακούλες και μαύρους κύκλους. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το χαμομήλι.

Απαλύνετε τον πόνο που προκαλούν τα τσιμπήματα:
– Χρησιμοποιείστε το φακελάκι ως κομπρέσα πάνω στο σημείο όπου σας τσίμπησε το έντομο, ενώ είναι κρύο.

Γυαλίστε τα έπιπλά σας:
– Είναι δοκιμασμένο και αποτελεσματικό. Βάλτε σε ένα κουβά με νερό 10 φακελάκια τσαγιού και στη συνέχεια σφουγγαρίστε το πάτωμα ή καθαρίστε τις επιφάνειες των επίπλων σας με ένα μαλακό πανί.

Διώξτε τη δυσάρεστη αναπνοή:
– Αν κάνετε πλύσεις με αρωματικό τσάι, πιο αποτελεσματική είναι η μέντα, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα στις καθημερινές σας κοινωνικές επαφές.

Κάντε ποδόλουτρο:
– Την επόμενη φορά που θα απολαύσετε μια ζεστή κούπα τσάι μπροστά στο τζάκι, βάλτε μπροστά σας και μια λεκάνη με ζεστό νερό και το χρησιμοποιημένο φακελάκι και κάντε για 20’ ποδόλουτρο. Το τσάι έχει αντιβακτηριδιακή δράση και επιπλέον θα ξεκουράσει τα πόδια σας.

Πηγή: clickatlife.gr

You may also like