Το Φεστιβάλ Αίγινας… στην Αθήνα

festival aiginasΔύο ξεχωριστές συναυλίες διοργανώνονται, για δεύτερη μέρα σήμερα, Πέμπτη, από το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, στην Αθήνα, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά ο θεσμός. Παρά την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία επτά χρόνια, το φεστιβάλ έχει επηρεαστεί και αυτό από την οικονομική κρίση, καθώς οι χορηγίες έχουν ελαχιστοποιηθεί και η κρατική υποστήριξη είναι μηδαμινή.

Έτσι, για τη στήριξη του θεσμού, απόψε το βράδυ, στις 8.30 μ.μ.,το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια βραδιά μουσικής δωματίου, στην οποία τρεις σπουδαίοι μουσικοί, η Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), ο Διονύσης Βαρβιτσιώτης (βιολί) και ο Χριστόφορος Μιρόσνικοφ (βιολοντσέλο) ερμηνεύουν, στο πρώτο μέρος, το τρίο Τσαϊκόφσκι για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο. Στη συνέχεια, ο δεκατετράχρονος βιολιστής Γιώργος Μπάνος ερμηνεύει το πρώτο μέρος από την Ισπανική Συμφωνία του Εντουάρ Λαλό, ενώ η βραδιά θα κλείσει με τις Bachianas Brasileiras αρ. 5 του Βίλα-Λόμπος σε διασκευή για υψίφωνο και τέσσερα βιολοντσέλα, με ερμηνεύτρια τη Λουκία Σπανάκη.

Το 8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας θα διοργανωθεί και φέτος στο νησί του Σαρωνικού από τα τέλη Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου. Η έναρξή του θα γίνει με μια μεγάλη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου, στις 24 Ιουλίου, στην παραλία της Αύρας στην Αίγινα.

You may also like