ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
 1 χταπόδι του 1 κg
 250γρ φάβα Σαντορίνης
 4 μεγάλα κρεμμύδια
 1 ποτήρι ξύδι
 1 ποτήρι κρασί
 2-3 φύλλα δάφνης
 1κουτ. σούπας κόκκους πιπέρι
 Χυμό από 1 λεμόνι
 Ελαιόλαδο
 Αλατοπίπερο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με το ξύδι , το κρασί , 2 φύλλα δάφνης & το πιπέρι να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 1 περίπου ώρα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με το ξύδι , το κρασί , 2 φύλλα δάφνης & το πιπέρι να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 1 περίπου ώρα.
 Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε την φάβα , το κρεμμύδι κομμένο , 1 φύλλο δάφνης και νερό μέχρι να σκεπαστεί η φάβα 2 φορές και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα (αν χρειαστεί και άλλο νερό συμπληρώνουμε)
 Βγάζουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να κρυώσει. το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το μαρινάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο , ξύδι και πιπέρι.
 Αφού βράσει η φάβα την αφήνουμε και αυτή να κρυώσει λίγο , της προσθέτουμε αλατοπίπερο , χυμό λεμόνι , ελαιόλαδο και την χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
 Βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες με λίγο ελαιόλαδο , αλάτι ,πιπέρι & λίγο σ’ένα τηγάνι αντικολλητικό σε πολύ σιγανή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο κόκκινο χρώμα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
 LE GRAND BALCON
 Τηλ. 210 7416000
 St.George Lycabettus Boutique Hotel
 www.sglycabettus.gr
 Δεινοκράτους 1,
 Πλατεία Δεξαμενής

Comments are closed.