Ψαροκεφτέδες, από τον chef Στέλιο Μάνδαλο

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε νηστεία; Ο chef Στέλιος Μάνδαλος μας βάζει στο κλίμα με μία συνταγή που θα λατρέψουν οι μικροί και οι μεγάλοι θα απολαύσουν ξεχωριστή γεύση που θα ικανοποιήσει και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους.

Θα χρειαστείτε:

1 κιλό φιλέτο γλώσσας χωρίς σάρκα
400 γρ πατάτες βρασμένες λιωμένες
3 αυγά
100 γρ βρασμένα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλάκι του γλυκού ginger τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας soy sauce χωρίς αλάτι
4 κουταλιές της σούπας corn flour η άμυλο πατάτας
Αλάτι, πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Αφήνουμε το ψάρι να στραγγίξει για τουλάχιστον 2 ώρες σε ένα σουρωτήρι. Σε μια μπασίνα διαλύουμε το ψάρι με τα χέρια μας, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το corn flour, το οποίο θα το προσθέσουμε στο τέλος κουταλιά κουταλιά διότι αν έχουμε στραγγίξει καλά το φιλέτο του ψαριού δεν θα χρειαστεί ολόκληρη η ποσότητα. Πλάθουμε καλά και αφού σκεπάσουμε την μπασίνα, ξεκουράζουμε μείγμα μας για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι και σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια από την “ζύμη’” μας και τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν οι κεφτέδες μας.

4web_fish_balls_open 1

 Tip:

  • Αντί να τηγανίσουμε τους ψαροκεφτέδες μπορούμε να τους στρώσουμε σε ταψί με λαδόκολλα και να φουρνίσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 12 με 15 λεπτά για ακόμα πιο υγιεινό γεύμα.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την γλώσσα με όποιο ψάρι έχουμε στο ψυγείο μας.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε “σκληρό” λαχανικό που θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας χωρίς να το καταλάβουν όπως μπρόκολο, κουνουπίδι ή κολοκυθάκι.

 

Ο Στέλιος Μάνδαλος είναι head chef στο BarBara Que (Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια)

You may also like