Το 2016 θα είμαι υγιής!

Αυτοί είναι οι 6 τρόποι να διατηρήσετε  την υγεία σας σε άριστη κατάσταση:

1) Ακολούθησε σωστή διατροφή
Φρόντισε να εμπλουτίσεις το καθημερινό σου μενού με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Μην υποβάλλεις τον εαυτό σου σε εξαντλητικές δίαιτες και πίνε πολύ συχνά νερό. Θα πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι η διατροφή δεν πρέπει να σου προκαλεί ψυχολογική πίεση ή στρες.

2) Κόψε το κάπνισμα
Το κάπνισμα δεν προκαλεί μόνο τις γνωστές μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία, αλλά επιπλέον γερνάει γρήγορα το σώμα, το δέρμα και τα δόντια, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς.

3) Κάνε τακτικό έλεγχο

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Αν παρακολουθείς σωστά και τακτικά την υγεία σου και ακολουθείς τις οδηγίες του γιατρού δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι.

4) Ασκήσου

Τρείς φορές άσκησης την εβδομάδα είναι αρκετές για να διατηρείς σε καλή φυσική κατάσταση το σώμα και την καρδιά σου. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέττης έδειξε ότι όσοι περπατούν κάθε μέρα έχουν 25% λιγότερα κρυολογήματα.

5) Κοιμήσου αρκετά
Ο ύπνος βοηθά τον οργανισμό σου να «αντέχει» περισσότερα. Με μόλις 30 λεπτά επιπλέον ύπνο κάθε βράδυ μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

6) Μείωσε τη ζάχαρη
Η ζάχαρη μειώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού κατά 30% μέχρι και για 3 ώρες. Αυτό επιτυγχάνει ακινητοποιώντας μερικά ανοσοποιητικά κύτταρα και μειώνοντας έτσι την ικανότητά τους να καταστρέφουν τα βακτήρια.

Πηγή: περιοδικό SHAPE

You may also like