Το “Downton Abbey” επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη;

Ήταν από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές παραγωγές με κοινό που το λάτρεψε και πέρα από τα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η δε ταινία απέσπασε κριτικούς διθυράμβους και, με budget μόλις 20 εκατομμυρίων δολαρίων, σημείωσε έσοδα που πλησίασαν τα 185 εκατομμύρια. Ο λόγος για το “Downton Abbey” και για τις ιστορίες των ανθρώπων που συμβιώνουν στην επιβλητική τηλεοπτική έπαυλη.

               Μετά από αυτήν την επιτυχία, λοιπόν, οι δηλώσεις του παραγωγού Gareth Neame που βλέπει θετικά το ενδεχόμενο ενός sequel σαφώς και θα εγείρει το ενδιαφέρον του fandom της σειράς και της ταινίας. Για την ακρίβεια, ο Neame δήλωσε, έπειτα από συζητήσεις με τον Julian Fellowes, δημιουργό της τηλεοτπικής σειράς:

               “Επεξεργαζόμαστε την ιστορία που μπορεί να αφηγηθεί μία νέα ταινία, καθώς και το πότε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή της. Όμως ισχύει ό,τι και με την πρώτη ταινία: θα πρέπει να καταφέρουμε να φέρουμε και πάλι όλα τα πρόσωπα. Αύτο ήταν ήδη μία πρόκληση με την πρώτη ταινία. Η ιδέα για ένα sequel υπήρχε πριν κάνει η πρώτη ταινία πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα τα δείγματα – οι περιοδείες προώθησης στις ΗΠΑ κι η αντίδραση του κοινού – ήταν ενθαρρυντικά. Μετά το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής της ταινίας διαπιστώσαμε πως αξίζε να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο μίας συνέχειας”.

               Ο Neame, ωστόσο, επιμένει πως η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι να επαναφέρει το ήδη πολυάσχολο cast για μία δεύτερη ταινία καθώς κι η επιλογή της κατάλληλης ιστορίας. Παρ’ όλα αυτά είναι αισιόδοξος πως σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για ένα sequel.

               Αν και παραδέχομαι πως δεν αξιώθηκα να δω ποτέ τη σειρά (ξέρω, ξέρω, απαράδεκτη!), θα δω την ταινία με προσήλωση κι υποθέτω πως στο τέλος της θα ευχηθώ κι εγώ μία επιστροφή στο Downton Abbey!

               Πηγή: Empire

               Photo credits: IMDb

You may also like