Υδροχόος, ο ασυμβίβαστος στοχαστής

«Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβηθούμε, είναι ο ίδιος ο φόβος»

Franklin D. Roosevelt, 30> Ιανουαρίου, 188

Είμαστε στην εποχή και στο μήνα του Υδροχόου που έχει ανατείλει στον αστρολογικό ορίζοντα εδώ και κάποιες μέρες. Ο αέρινος, επαναστάτης και ευφυής νεροκουβαλητής έχει την τιμητική του!

Πόσα να γραφτούν γι’αυτό το ανατρεπτικό και επαναστατικό ζώδιο; Πόσα λόγια χρειάζονται για να περιγράψουν μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Τσαρλς Ντίκενς, ο Λόρδος Βύρωνας ή ο Τόμας Μούρ που είναι κλασικοί εκπρόσωποι του ζωδίου; Ή ποιος μπορεί να αντισταθεί στη φιλική, καθημερινή  γοητεία της Jennifer Aniston και το χιούμορ της Ellen DeGeneris ή να ξεχάσει διάσημες συγγραφείς όπως η Virginia Woolf ή η Tony Morisson;

Ο μεγάλος Γάλλος μόδιστρος που έφερε επανάσταση στη μόδα με το newlook του, ήταν άλλος ένας Υδροχόος-ο Christina Dior.

Όσοι γεννήθηκαν σ’ αυτό το αέρινο ζώδιο έχουν την ευφυΐα αλλά και την αφυπνισμένη συνείδηση ​​που θα μας βοηθήσει να «αλλάξουμε πίστα» και να μεταφερθούμε πιο συνειδητά στην νέα χιλιετία. Είναι δίκαιοι, ανθρωπιστές  και φιλάνθρωποι και θέλουν να μετατρέψουν τον κόσμο σ’ ένα καλύτερο μέρος. Οι Υδροχόοι είναι πάνω απ’όλα οραματιστές. Οι προοδευτικές αυτές ψυχές σκέπτονται πώς μπορούν τα πράγματα να γίνουν καλύτερα για το κοινωνικό σύνολό.

Τυχεροί που έχουν τόσους πολλούς φίλους και γνωστούς, γιατί είναι φιλικοί, ανοιχτοί, κοινωνικοί, προσηνείς και εφευρετικοί-έτοιμοι να βοηθήσουν το συνάνθρωπο και να βρουν αντισυμβατικές λύσεις, εκεί που η λογική σταματάει.

Τα πάντα φτιάχνονται με χαμόγελο, φρέσκες ιδέες και συλλογική προσπάθεια για τον Υδροχόο.
Με τον ίδιο τρόπο που ο νεροκουβαλητής Υδροχόος φέρνει αυτό το πολύτιμο υγρό ως δώρο στον κόσμο, έτσι διαχέονται οι σκέψεις και οι ιδέες του παντού.

Η νοητική τους διαδικασία όπως και ο ειρμός της σκέψης του είναι πάντα ευρηματική και πρωτότυπη . Κι εδώ ξεκινάει η αντίφασή τους: Ενώ οι Υδροχόοι δεν θέλουν στην ουσία να δεσμεύσουν κανέναν, θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένοι αν ο υπόλοιπος κόσμος συμφωνούσε μαζί τους. Όταν διαφωνείς μαζί τους, τσαντίζονται, πεισμώνουν  και «κατεβάζουν ρολά».

“Η ελευθερία αξίζει το τίμημα που πληρώνεις γι’αυτήν”.

JulesVerne, 8 Φεβρουαρίου 1828

Ανυπόμονοι, πεισματάρηδες, ακόμα και απότομοι, δύσκολα θα τους αλλάξετε γνώμη. Άλλη μια αντίφαση για το επαναστατικό αυτό ζώδιο αφορά τις σχέσεις τους. Ως εκπρόσωποι του Σταθερού σταυρού, στις ερωτικές τους σχέσεις είναι πολύ σταθεροί και πιστοί-ίσως περισσότερο από όσο πρέπει μερικές φορές. Όμως πάντα υπό έναν όρο: ερωτεύονται αλλά θέλουν και την ελευθερία τους. Θέλουν τον άλλο δίπλα, αλλά να μην είναι και συνέχεια στα πόδια τους…Το περιθώριο που δίνουν στους άλλους είναι ένα μείγμα από συμπαντική αγάπη, ουμανιστική ανεκτικότητα και …αδιαφορία. Επίσης, πού δύσκολα ζηλεύουν-εκτός κι αν έχουν ωροσκόπο σε έναν από τα πιο κτητικά ή ανασφαλή ζώδια: Σκορπιό, Καρκίνο ή Ταύρο!

Είναι γεγονός ότι γίνονται καλύτεροι φίλοι από εραστές, καθώς προτιμούν σχέσεις ισότιμες, ελεύθερες, γεμάτες περιπέτεια.

Πιο εύκολα θα γίνετε ζευγάρι με έναν/μια Υδροχόο αν είστε πρώτα φίλοι.

Οι άντρες Υδροχόοι, όσο γοητευτικοί κι αν είναι, ειδικά στο λέγειν,μπορεί και να ξεχάσουν το ραντεβού μαζί σας, αν έχουν βρει κάτι πιο ενδιαφέρον που θα τους γοητεύσει.

Ο Δίας στο Ζυγό από τον Σεπτέμβριο του 2016 τους ευνοεί σημαντικά σε κάθε είδους σχέση της ζωής τους, επαγγελματική ή ερωτική, ενώ δεν θα λείψουν οι ευχάριστες εκπλήξεις (γάμος, παιδιά, συγκατοίκηση, ξαφνικοί έρωτες).

Οι μόνες περίοδοι που χρειάζονται περισσότερη προσοχή μέσα στο 2017, είναι τώρα στις 10/2 που υπάρχει η Σεληνιακή έκλειψη στις 22 μοίρες του Λέοντα και επηρεάζει τους Υδροχόος και όλα τα σταθερά ζώδια του 3ου δεκαημέρου. Η έκλειψη αυτή είναι αρκετά έντονη ενεργειακά και τονίζει τη δυναμική των σχέσεων και την πόλωση μεταξύ  συντρόφων, σπιτιού και εργασίας, οικογένειας και φίλων.  Μια αντίστοιχη  τέτοια περίοδος που θα δοκιμάσει τις αντοχές σχέσεων και συνεργασιών θα είναι τον Αύγουστο.

Κείμενο: Χριστίνα Θεοχάρη

 

You may also like