Υποχρωτική η μάσκα και μέσα στο αυτοκίνητο

Σιγουρα δεν είναι το θέμα που θα ήθελα να αναρτήσω Παραμονή Πρωτοχρονιάς… Αλλά επειδή η κατάσταση με την μετάδοση του ιού πάει από το κακό στο χειρότερο, πρέπει να προστατευόμαστε όσο γίνεται περισσότερο!

Πρέπει να πω ότι δεν ήξερα ότι μάσκα είναι υποχρεωτική και στο αυτοκίνητο, όταν δεν είσαι με συγγενείς Α’ και Β’ βαθμού… Όπότε σας παραθέτουμε αυτά που διαβάσαμε.

Όπως συνέβαινε και πριν την προχθεσινή ανακοίνωση των νέων μέτρων, οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου συνεχίζουν να είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα… Ανεξαρτήτως εάν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι.

Οι εξαιρέσεις αφορούν μόνο στις περιπτώσεις όπου:

Α) Επιβαίνει μόνο ο οδηγός.
Β) Στο αυτοκίνητο βρίσκονται σύζυγοι ή συμβιούντες.
Γ) Στο αυτοκίνητο επιβαίνουν συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

Στην περίπτωση που σε έλεγχο διαπιστωθεί ότι δεν τηρείται η χρήση της μάσκας από τους επιβάτες του αυτοκινήτου εφόσον δεν ισχύει κάποια από τις παραπάνω εξαιρέσεις… Τότε το πρόστιμο είναι 150 ευρώ για τον κάθε ένα επιβάτη.

Πόσα άτομα επιτρέπονται ανά αυτοκίνητο; Σε επιβατικά έως 7 θέσεων επιτρέπονται έως 5 επιβάτες πλέον του οδηγού, που αυξάνονται σε 7 στα 9θέσια επιβατικά.

Η υπέρβαση του ορίου των επιβατών επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

Α) Αποκλειστικά γονείς με τα τέκνα τους. Στην περίπτωση που τα τέκνα είναι ενήλικα, η διαπίστωση της συνδρομής αυτής γίνεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου (διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης)

Β) Άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Οπότε προσοχή… Και μην ξεχνάτε να φοράτε τη μάσκα σας ΚΑΙ στο αυτοκίνητο!

Πηγή: carandmotor.gr

Featured image: unsplash.com/@edwingonzalez

You may also like