Plateau Candy Cane με ντομάτα & μοτσαρέλα

Είτε επειδή μας το επιβάλλουν οι συνθήκες είτε επειδή μας αρέσει να καλούμε κόσμο στο σπίτι… είναι πάντα ευχάριστο να υποδεχόμαστε τους φίλους μας με τον καλύτερο τρόπο. Και τι καλύτερο να συνοδεύουμε το κρασί μας και τα ποτά μας με ξεχωριστά σνακ; Καλά και τα ξηροκάρπια, δε λέω, αλλά Χριστούγεννα έχουμε μία φορά μόνο το χρόνο: αξίζουμε κι εμείς κι οι καλεσμένοι μας κάτι εξίσου ιδιαίτερο!

               Τι θα χρειαστούμε;
  • 6 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 450 γραμμάρια mozzarella κομμένη σε ροδέλες
  • 10-12 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα: κομμένες φέτες μπαγκέτας που θα έχουμε ψήσει προηγουμένως και (προαιρετικά) 1/4 φλυτζάνι βαλσάμικο ξύδι
Τι κάνουμε;
  1. Σε ένα ρηχό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί στο οποίο έχουμε ρίξει ελάχιστο λάδι τοποθετούμε τις ντομάτες και ψήνουμε για λίγα λεπτά (3 έως πέντε αρκούν, δε θέλουμε να ψηθούν εντελώς) στον προθερμασμένο φούρνο όπου ψήσαμε ήδη τη μπαγκέτα μας. Έπειτα τις βγάζουμε από το φούρνο και τις κρατάμε στην άκρη.
  2. Σε μία μεγάλη πιατέλα ή ξύλινο δίσκο, ξεκινάμε να σχηματίζουμε ένα candy cane εναλλάσσοντας τις φέτες της mozzarella με τις φέτες από τις ντομάτες. Ξεκινάμε το σχήμα από την καμπύλη της “χειρολάβης” και σταδιακά ευθυγραμμίζουμε με κατεύθυνση προς τα κάτω.Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και λίγο λάδι.
  3. Σε ένα μικρό μπολάκι, ρίχνουμε το βαλσάμικο για να το συνοδεύσουμε με το candy cane.
  4. Τοποθετούμε στην πιατέλα τις φέτες της μπαγκέτας, τις οποίες μπορούμε επίσης να πασπαλίσουμε με λάδι κι αλατοπίπερο.
  5. Τσουγκρίστε τα ποτήρια σας κι απολαύστε!

photo credits: Recipe girl

You may also like