Φοράμε αντηλιακό για καλύτερο μαύρισμα

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν μπορείτε να μαυρίσετε ενώ φοράτε αντηλιακό; Και όμως μπορείτε. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοκ σε εκείνους που δεν χρησιμοποιούν αντηλιακή προστασία, προκειμένου να διατηρήσουν τη μπρούτζινη επιδερμίδα. Σε άλλα νέα όμως, αυτό μπορεί απλώς να είναι η καλύτερη είδηση ​​που ακούσατε σήμερα. Το αντηλιακό, όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του, μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τη λάμψη χωρίς όμως τις ζημιές που προκαλεί ο ήλιος: ηλιακό έγκαυμα, πρώιμα σημάδια γήρανσης, σκούρες κηλίδες, ρυτίδες και πρόσθετος κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

Και αν νομίζετε ότι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, θα σας πούμε πως δεν το λέμε εμείς, αλλά οι δερματολόγοι, οι οποίοι μας λένε πως φυσικά και μπορούμε να μαυρίσουμε ακόμα και με αντηλιακό. Όπως εξακολουθούμε να μαυρίζουμε και παραμένοντας στη σκιά.  Με απλά λόγια, ο αριθμός SPF είναι το μέτρο σχετικά με το πόσο καιρό το δέρμα μας μπορεί να βρίσκεται σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως χωρίς να αρχίσει να κοκκινίζει ή να καίγεται. Το SPF μετρά μόνο την προστασία από τις ακτίνες UVB – δηλαδή τις ακτίνες που προκαλούν τα εγκαύματα – και όχι τις ακτίνες UVA – τον τύπο που προκαλεί τη φωτογήρανση. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να επιλέγουμε αντηλιακά προϊόντα που μας εξασφαλίζουν προστασία ευρέως φάσματος. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Καρκίνου του Δέρματος, ένα αντηλιακό SPF 15 μπλοκάρει 93 τοις εκατό της UVB ακτινοβολίας, ενώ ένα αντηλιακό SPF 30 μπλοκάρει σχεδόν 97 τοις εκατό. Δεν υπάρχει αντηλιακό που να μπλοκάρει το 100 τοις εκατό των ακτινών UV. Συνεπώς το δέρμα μας, εξακολουθεί να μαυρίζει, με μικρότερο ρυθμό.

Προκειμένου να προστατεύεται επαρκώς το δέρμα από τη ζημιά του ήλιου (αυτός πρέπει να είναι ούτως ή άλλως και ο στόχος μας), το Ίδρυμα Καρκίνου του Δέρματος μας συμβουλεύει να αναζητάμε τα προϊόντα εκείνα που αναγράφουν στην ετικέτα, την προστασία τους ενάντια στο ευρύ φάσμα των UVA / UVB.

You may also like