Φυσικά καλλυντικά από σταφύλια & κρασί!!!

cosmtics grapesαπό τη Τίνα ΠαπασίνουΟινολόγο*

Με έπιασε κι εμένα η άνοιξη και είπα να ασχοληθώ με ένα θέμα που αφορά την ομορφιά με κεντρικό πρωταγωνιστή πάντα το κρασί! Αυτή τη φορά το άρθρο δεν έχει να κάνει με την πόση του οίνου αλλά με τον καλλωπισμό του δέρματος. Φυσικά καλλυντικά βασισμένα στο σταφύλι και στο κρασί λοιπόν. Αφορμή για αυτό το άρθρο υπήρξε ένα δωράκι που έλαβα από τη δημιουργό της σειράς καλλυντικών ‘Lenga Wine Spa’, Λένγκα Γρηγοριάδου. Τι καλύτερο από το να περιποιούμαστε το δέρμα μας με φυσικά προϊόντα? αναρωτιόμουνα όση ώρα πασαλειβόμουνα με το μοσχομυριστό γαλάκτωμα σώματος ‘Μαλαγουζιά’ από φυσικό εκχύλισμα του ομώνυμου αρωματικού λευκού κρασιού.

Εξαιρετική ιδέα σκέφτηκα, με ελληνική υπογραφή αυτή τη φορά καθώς στο παρελθόν είχα δοκιμάσει τα ξακουστά γαλλικά προϊόντα Caudalie από τους αμπελώνες του Château Smith Haut Lafitte.

Τα σταφύλια εκτός της ιερής αποστολής που έχουν, με την ανθρώπινη παρέμβαση, να μετατραπούν σε κρασί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάλλιστα και για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών. Από τα φύλλα και τους βλαστούς του αμπελιού μέχρι τα κουκούτσια και τα στέμφυλα του σταφυλιού όλα αποτελούν χρήσιμα συστατικά για το σκοπό αυτό. Αυτό φαντάζομαι θα είχε στο μυαλό της η Λένγκα και αξιοποιώντας τα πολύτιμα συστατικά των σταφυλιών αλλά και το κρασί από συγκεκριμένες ποικιλίες σταφυλιών του Κτήματος Αβαντίς στην Εύβοια, προχώρησε στην υλοποίηση της εξαιρετικής αυτής σειράς καλλυντικών.

Σύσφιξη, ενυδάτωση αντιγήρανση, αντιρυτιδική δράση είναι κάποιες από τις λέξεις SOS που απασχολούν τις γυναίκες σε καθημερινή σχεδόν βάση μιας και η εμφάνιση αποτελεί για εμάς το Α και το Ω. Φαντάζομαι ότι τις λέξεις *πολυφαινόλη και ρεσβερατρόλη όλο και κάπου θα τις έχετε «τρακάρει». Τα συστατικά αυτά τα βρίσκουμε στα σταφύλια και οι δράσεις τους είναι πραγματικά…..θαυματουργές!!

beauty maskΤο μόνο που απομένει είναι να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα προϊόντα, αφρόλουτρα, σαμπουάν, προϊόντα απολέπισης,, αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου κτλ. από τη μεγάλη γκάμα των φυσικών αυτών καλλυντικών. Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα!!

Με οινικούς χαιρετισμούς

Τ.

*Οι πολυφαινόλες αποτελούν ισχυρά αντιοξειδωτικά των σταφυλιών και αποτρέπουν την δημιουργία των ελεύθερων ριζών που είναι υπεύθυνες για την γήρανση του δέρματος. Η ρεσβερατρόλη βρίσκεται στο φλοιό των σταφυλιών, κυρίως των ερυθρών, και έχει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση ενώ προσδίδει στο δέρμα λάμψη, φωτεινότητα, νεανική όψη και σύσφιγξη.

 

*Για περισσότερες πληροφορίες για την κα Παπασίνου πατήστε εδώ

You may also like