Χάνουμε βάρος περπατώντας;

Το γυμναστήριο συνήθως το βαριόμαστε. Τώρα με την πανδημία και το lock down έχουν κλείσει.  Συχνά, αν και γνωρίζουμε τα αναρίθμητα οφέλη της γυμναστικής στο σώμα μας, δεν έχουμε τη διάθεση να  βάλουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας.

Όμως βρήκαμε έναν τρόπο για να  να κινητοποιηθούμε, για να έχουμε επιθυμητά αποτελέσματα . Και χωρίς να πάμε στο γυμναστήριο. Με το περπάτημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 30 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να διατηρηθεί ο οργανισμός μας σε εγρήγορση. Μάλιστα, με λίγη παραπάνω προσπάθεια μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια κιλών.

«Θέστε μικρούς στόχους για τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του περπατήματος. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, προσπαθήστε να βηματίζετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε μέχρι την επόμενη πινακίδα. Εάν είστε στον διάδρομο, κάντε το ίδιο θέτοντας ένα στόχο χρόνου που μπορείτε να περιμένετε να φτάσετε. Όχι απλά θα σας κάνει να νιώθετε τέλεια που τα καταφέρατε, αλλά θα κάνει και το πρόγραμμα γυμναστικής σας να περνά πολύ γρηγορότερα.»

Christine Di Bugnara, Διευθύντρια του Group Fitness and Programming, UFCGYM.

Ένα αγαπημένο μας πρόσωπο μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, αφού, όταν δεν περπατάμε μόνοι, η ώρα μπορεί να περνά πιο ευχάριστα και κατά συνέπεια να φαντάζει πιο γρήγορα. Μπορούμε να θέτουμε στόχους μαζί, ακόμη και να ορίζουμε διαγωνισμούς για το ποιος θα φτάσει πιο γρήγορα στο στόχο ή… Ποιος θα αντέξει περισσότερη ώρα περπατώντας ή και τρέχοντας. Έτσι, θα αυξήσουμε την αντοχή μας, θα κάψουμε περισσότερες θερμίδες και θα χάσουμε περιττό βάρος.

Μία ακόμα λύση, αν δεν βρίσκετε παρέα τις ώρες που σας βολεύουν… είναι να βάλετε μουσική στο κινητό και βρείτε το ρυθμό σας για ακόμα πιο ευχάριστη άσκηση…

Featured image: @stephenleo1982  / unsplash.com

You may also like