Πες αντίο στα πρησμένα μάτια με τακτική και έξυπνα tricks

Τα μάτια είναι εκείνα που κοιτάμε πρώτα σε έναν άνθρωπο. Eιδικότερα τώρα που φοράμε τόσες ώρες μέσα στη μέρα μας, τις μάσκες προστασίας. Θα μου πεις με τα μάτια επικοινωνούμε, ‘’μιλάμε’’, δείχνουμε συναισθήματα, συμφωνούμε, διαφωνούμε… Άρα γιατί να τα αδικούμε αφήνοντας τυχόν πρήξιμο και κούραση; Και επειδή για όλα υπάρχουν λύσεις, διάβασε παρακάτω 5 τρικς που μπορείς άμεσα να δοκιμάσεις για να πεις adios(στα Ισπανικά παρακαλώ!) στα πρησμένα μάτια.

1. Ανύψωσε το κεφάλι σου στον ύπνο

Παραδόξως ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σου κατά την διάρκεια του ύπνου, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πρησμένων ματιών. Φυσικά προσπάθησε να μην κοιμηθείς μπρούμυτα αλλά να επιλέξεις είτε να κοιμηθείς ανάσκελα είτε στο πλευρό σου. Άλλαξε έστω και για λίγο τις συνήθειες στον ύπνο. Ξεβολέψου έστω και για λίγες μέρες και δες τα μάτια σου να αλλάζουν.

2. Κάνε γυμναστική

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά έχουν μια υγιή λάμψη, που τις περισσότερες φορές δεν μπορείς καν να εξηγήσεις. Η γυμναστική βλέπεις βοηθάει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό σημαίνει και μια υγιή κίνηση των υγρών σε όλο το σώμα (και το καλύτερο; το λιγότερο υγρό σταματά στο πρόσωπο).

@gisele/ instagram

3. Δώσε σημασία στο νερό

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους το νερό μπορεί να είναι χρήσιμο στην αντιμετώπιση των πρησμένων ματιών. Δεδομένου ότι η αφυδάτωση συμβάλλει στην κατακράτηση νερού, μείωσε το νερό που πίνεις όταν ξυπνάς. Ο δεύτερος τρόπος είναι απλά να ρίξεις κρύο νερό στο πρόσωπο σου και ιδιαίτερα στα μάτια σου, για να διώξεις το ανεπιθύμητο πρήξιμο.

4. Τοποθέτησε φακελάκια τσαγιού

Είτε πίνεις μαύρο είτε πράσινο είτε οποιοδήποτε άλλο τσάι, μόλις τελειώσεις το ρόφημα σου, μην πετάξεις τα φακελάκια στα σκουπίδια. Φύλαξε τα, βάλε τα μέσα στην κατάψυξη και στη συνέχεια κρύα (όχι παγωμένα) τοποθέτησε τα κάτω από τα μάτια για 10-15 λεπτά. Το τσάι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιερεθιστικέςιδιότητες, που βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος. Κλασικό τρικ και δοκιμασμένο!

5. Αντιμετώπισε τυχόν αλλεργίες

Αν γενικά κάνεις όλα τα παραπάνω (και ακόμα περισσότερα) και έχεις πρησμένα μάτια, τότε καλό θα ήταν να κάνεις ειδικές εξετάσεις για να διαπιστώσεις αν έχεις κάποια αλλεργία ή όχι. Αν πάλι γνωρίζεις ότι είσαι αλλεργική και σε ταλαιπωρούν τα μάτια σου γιατί είναι συνεχώς πρησμένα, επισκέψου τον γιατρό σου για να σε βοηθήσει με μια εξατομικευμένη θεραπεία για τις αλλεργίες που έχεις.

Photo credits: @gisele/ instagram

You may also like