Όλες οι σημαντικές στιγμές στο χώρο της μόδας το 2012!

Ήταν μία “γεμάτη” χρονιά στο χώρο της μόδας, είδαμε πολλά πράγματα, θαυμάσαμε σχεδιαστές, λατρέψαμε ανθρώπους και μάθαμε πολλά καινούργια πράγματα … Ποιοι άνθρωποι όμως ξεχώρισαν μέσα στο 2012; Πάμε να τους δούμε έναν έναν…

 

Dior

Ο οίκος Dior φέτος είχε 4 ηθοποιούς ως επίσημα πρόσωπα του οίκου! Η Charlize Theron, η Marion Cotillard (που είναι αρκετά χρόνια το πρόσωπο του οίκου), η Mila Kunis, και η Natalie Portman έλαμψαν μέσα από τις διαφημιστικές καμπάνιες του οίκου.
Η Jennifer Lawrence προστέθηκε μόλις τον Οκτώβριο αλλά κατάφερε να μας εντυπωσιάσει επίσης!


Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

O Karl Lagerfeld είναι ίσως ο πιο εργασιομανής σχεδιαστής του κόσμου. Μέσα στο 2012 μας παρουσίασε μία νέα κολεξιόν –The Karl Collection- αποτελούμενη από 70 κομμάτια. Επίσης τον περασμένο μήνα δημιούργησε μία σειρά μακιγιάζ με την Shu Uemura, που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

 

 

Jil Sander


Η σχεδιάστρια επέστρεψε στον οίκο που η ίδια είχε δημιουργήσει το 1973. Η ίδια παραδέχτηκε πως ένοιωσε σα να γύριζε σπίτι μετά από πολλά χρόνια.

 

 

Stefano Pilati

O διάσημος σχεδιαστής αποχώρησε από τον οίκο Yves Saint Laurent μετά από 8 χρόνια. Τη θέση του ανέλαβε ο Hedi Slimane, ενώ ο ίδιος πήγε στον οίκο Ermenegildo Zegna.

 

 


Anna Dello Russo

H&M

Στα H&M είχαμε μερικές σπουδαίες συνεργασίες φέτος. Ο οίκος Marni, η Sofia Coppola, η Anna Dello Russo και ο οίκος Maison Martin Margiela ήταν οι σπουδαίες συνεργασίες της χρονιάς.

 

Hedi Slimane

Ο γνωστός σχεδιαστής μετακόμησε στον οίκο Yves Saint Laurent και έκανε ίσως την πιο πολυσηζητημένη αλλαγή της χρονιάς, αλλάζοντας το όνομα του οίκου σε ‘Saint Laurent Paris’.

 


Carine Roitfeld

Carine Roitfeld

H Carine Roitfeld οργάνωσε την πιο πετυχημένη έκθεση μόδας της χρονιάς, με τίτλο ‘The Little Black Jacket’. Η Έκθεση πήγε περιοδεία σε 9 χώρες και βασίστηκε στο βιβλίο που η ίδια έγραψε μαζί με τον Karl Lagerfeld. Μέσα στη χρονιά η Carine παρουσίασε μία σειρά καλλυντικών για την εταιρεία MAC.

 

Raf Simons

Μετά από ένα χρόνο που περιμέναμε να δούμε ποιος θα αναλάβει τα ηνία του οίκου Dior, τελικά ο Raf Simmons κέρδισε τον τίτλο του σχεδιαστή του διάσημου οίκου.

 

 

Yayoi Kusama

Yayoi Kusama & Louis Vuitton

O Louis Vuitton είναι γνωστός για τις υπέροχες συνεργασίες που κάνει με διάφορους καλλιτέχνες από διάφορους χώρους. Φέτος σειρά είχε η καλλιτέχνης Yayoi Kusama, που μας εντυπωσίασε με τα πουά σχέδια που έβγαλε σε συνεργασία φυσικά με τον Marc Jacobs, βασικό σχεδιαστή του οίκου Louis Vuitton.

Dolce & Gabbana

O γνωστός οίκος μας παρουσίασε μία νέα σειρά ρούχων – Alta Moda – η οποία παρουσιάστηκε σε ένα 36ωρο event στη Σικελία.

 

Anna Piaggi

Η δημοσιογράφος-είδωλο στο χώρο της μόδας, Anna Piaggi, απεβίωσε, και ο κόσμος της μόδας θρήνησε για μία μεγάλη απώλεια. Σχεδιαστές όπως οι Karl Lagerfeld, Manolo Blahnik είχαν την Anna για μούσα τους. Ο Lagerfeld δημοσίευσε ένα βιβλίο με σκιτσογραφίες αναφερόμενος σε όλα τα σύνολα που φόρεσε κατά καιρούς στη ζωή της.

Μάλιστα η Anna άφησε πίσω της μία γκαρνταρόμπα με πάνω από 2000 φορέματα.

 

Katie Holmes

Katie Holmes

Η γνωστή ηθοποιός παρουσίασε την κολεξιόν της για 1η φορά στην Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη. To brand της, Holmes & Yang, “ανέβηκε” απότομα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το διαζύγιό της με τον Tom Cruise.

 

 

 

 

Versus

O διάσημος σχεδιαστής Christopher Kane εδώ και αρκετά χρόνια συνεργαζόταν με την Donatella Versace για τα ρούχα Versus (που ανήκουν στον όμιλο Versace). Φέτος ανακοινώθηκε πως ο Christopher Kane αποχωρεί από το brand Versus για να αφοσιωθεί στο δικό του brand.

 

 

Βalenciaga

Balenciaga

O Nicolas Ghesquière ήταν ο σχεδιαστής του οίκου Balenciaga τα τελευταία 15 χρόνια και φέτος αποχώρησε. Τη θέση του πήρε ο σχεδιαστής Alexander Wang.

 

Christian Louboutin

Τέλος, ο οίκος γιόρτασε τα 20 χρόνια του στο χώρο της μόδας, ο οίκος Lanvin γιόρτασε 10 χρόνια με τον σχεδιαστή Alber Elbaz, ενώ  last but not least,  ο οίκος Chloé γιόρτασε τα 60 χρόνια του!

You may also like