11 Αθηναίοι δημιουργοί εκθέτουν την Υπερβολή

υπερβολήΤο ARTWALL συνεχίζει τη διείσδυση του στα θέματα που αφορούν στο αστικό περιβάλλον του σήμερα όπως τα αντιλαμβάνονται οι σύγχρονοι δημιουργοί. Αναπόσπαστο και ενεργό κομμάτι της ταυτότητας της πόλης, το ARTWALL προβάλλει την εικαστική σκέψη και πειραματισμό ως απαραίτητα για την εποχή στοιχεία σε μια προσπάθεια καταγραφής του σύγχρονου προβληματισμού και της έκφρασης. Από τις 16 Οκτωβρίου έως τις 16 Νοεμβρίου 2013, έντεκα Αθηναίοι δημιουργοί (καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, εικονογράφοι και σχεδιαστές) παρουσιάζουν στο ARTWALL τις υπερβολές που εκείνοι ξεχώρισαν στην πόλη, στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο “Υπερβολή”.

Eικαστικές ερμηνείες εικόνων, τόπων ή συμβάντων που υπερβαίνουν τα προκαθορισμένα όρια του όμορφου ή του άσχημου, συνομιλούν στο χώρο, σχολιάζουν το μωσαϊκό υλικών της Αθήνας παρατηρώντας τη δομή της και τελικά παίζουν με τα ασαφή όρια της πόλης καθιστώντας την ένα απέραντο τοπίο υπερβολών.

Από την ίδρυση κιόλας της νεότερης Αθήνας, οι αλήθειες έχουν χάσει εξαρχής την ψυχραιμία τους. Ο σχεδιασμός της φαίνεται να τονίζει την υπερβολή της αρχαίας δόξας και ταυτόχρονα να θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία των καθημερινών υπερβολών της σύγχρονης πόλης.

Η υπερβολή διατρέχει την Αθήνα από τα τελευταία απομεινάρια της κηπούπολης του Κυπριάδη μέχρι τα σφαγεία του Φιλοπάππου. Από τις μάντρες του Ελαιώνα μέχρι τον μοναδικό ουρανοξύστη της. Παρόλη την προφανή της ύπαρξη, ο ορισμός της αθηναϊκής υπερβολής μοιάζει δύσκολος. Οι υπερβολές της Αθήνας αλληλοκαλύπτονται, ανταγωνίζονται μεταξύ τους, συστρέφονται και μπλέκονται συνεχώς σε ένα ατέρμονο κουβάρι, από το οποίο κάθε παρατηρητής ανασύρει αυτή την υπερβολή που ίσως ο ίδιος θέλει να ξεχωρίσει.

Συμμετέχουν: Έρση Βαρβέρη, Αριστέα Γράβου, Χριστίνα Ελευσινιώτη, Μαρία Ζαχαρογιάννη, Ινώ Θεοδώρου, Ανί Κρικοριάν, Στέλλα Μπορουτζή, Κατερίνα Παπαζήση, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ιωάννης Τουλιάτος, Ντένια Τσέκουρα.

Επιμέλεια: Κατερίνα Συνοδινού

Η Φωτεινή Καπίρη σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής. Το Fresh Hotel υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια αυτή δημιουργώντας έτσι ένα νέο πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο και την καρδιά της πόλης.

ARTWALL Project Space
Σοφοκλέους 26, Αθήνα 10552

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή 16.00-21.00, Σάββατο 12.00-16.00

You may also like