19 Συντάκτες της Vogue αποκηρύσσουν τα ανορεξικά μοντέλα

Η μόδα αποφασίζει να αλλάξει… γούστα, υπέρ της υγείας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, 19 συντάκτες μόδας της Vogue. Όπως σημειώνουν, σε κείμενο που θα δημοσιευτεί στο τεύχος του επόμενου μήνα και υπογράφουν και οι 19, δεσμεύονται στην προώθηση υγιών μοντέλων στην… πασαρέλα, γυρίζοντας την πλάτη τους στα υπερβολικά αδύνατα σώματα και στέλνοντας μήνυμα προς τα διεθνή πρακτορεία.

Στο μανιφέστο της Vogue σημειώνονται τα εξής, από τους συντάκτες:

Δε θα συνεργαζόμαστε με μοντέλα κάτω της ηλικίας των 16 ετών, ή με άτομα που φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν διατροφικά προβλήματα. Ενδιαφερόμαστε για υγιή μοντέλα που μπορούν να προωθήσουν την εικόνα του υγιούς σώματος.

Θα ζητήσουμε από τους ατζέντες να μη μας στέλνουν ανήλικα μοντέλα και θα ζητήσουμε από τους συνεργάτες μας να ελέγχουν τα στοιχεία των μοντέλων προτού τα προσλάβουν.

Θα βοηθήσουμε να φτιαχτούν προγράμματα όπου πιο μεγάλα μοντέλα θα μπορούν να δίνουν συμβουλές και να καθοδηγούν τα νέα κορίτσια.

Θα ενθαρρύνουμε τους παραγωγούς να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες εργασίας για τα μοντέλα.

Θα παροτρύνουμε τους σχεδιαστές να σταματήσουν να δημιουργούν πολύ μικρά νούμερα για τα δείγματά τους που απευθύνονται σε πολύ αδύνατα μοντέλα.

Θα διαδώσουμε το μήνυμα του υγιούς προτύπου για το γυναικείο και αντρικό σώμα.

Πηγή: newsbeast.gr

You may also like