25° Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το φετινό επετειακό 25ο Πανόραμα, θα διεξαχθεί από τις 15 έως και τις 25 Νοεμβρίου 2012. στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και τον κινηματογράφο Τιτάνια.

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ συμμετέχουν πρόσφατες ευρωπαϊκές παραγωγές που δεν έχουν αγοραστεί από Έλληνα διανομέα και θα διαγωνιστούν για το βραβείο του Πανοράματος, όπως τα La noche de enfrente του Raoul Ruiz, J’enrage de son absence της Sandrine Bonnaire, Death of a Μan in the Balkans του Miroslav Momcilovic και Either Way του Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν και δύο ελληνικές ταινίες, η 10η Μέρα του Βασίλη Μαζωμένου και Η Χαρά και η Θλίψη του Σώματος του Ανδρέα Πάντζη.

Φέτος η κριτική επιτροπή του Διαγωνιστικού αποτελείται από τους σκηνοθέτες Μενέλαο Καραμαγγιώλη και Νίκο Τριανταφυλλίδη, τους ηθοποιούς Τάκη Σπυριδάκη και Δήμητρα Χατούπη και τη διευθύντρια φωτογραφίας, Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ όπως κάθε χρόνο θα δοθεί και το βραβείο επιτροπής αποτελούμενης από μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογράφου (FIPRESCI).

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται και αφιερώματα σε σκηνοθέτες, προβολή νέων άπαικτων ταινιών από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, καθώς και σειρά αφιερωμάτων που θα ανακοινωθούν σύντομα, ανάμεσά τους και εκείνο στις ταινίες τρόμου με τίτλο Fright Night… From Dusk Till Dawn με ταινίες όπως τα Audition του Takashi Miike, Dawn of the Dead του George A. Romero και Η Έβδομη Πύλη της Κολάσεως του Lucio Fulci.

Η επίσημη έναρξη του 25ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Άστυ, με την πολυαναμενόμενη βρετανική ταινία «Άννα Kαρένινα» του Joe Wright, με τους Κίρα Νάιτλι και Τζουντ Λο, βασισμένη στο ομώνυμο αριστούργημα του Λέον Τολστόι. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρία διανομής UIP. Δείτε την αφίσα του φεστιβάλ και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.panoramafest.org/

Πηγή: http://www.athensvoice.gr

You may also like