3 Λόγοι να πιείτε τσάι για “γρήγορο ξύπνημα”

Ανήμερα Χριστουγέννων κι ίσως χθες ξενυχτήσατε λίγο παραπάνω… Σας περιμένουν σε κάποιο οικογενειακό τραπέζι ; Αν το πρωινό ξύπνημα δεν είναι εύκολη υπόθεση και για να ξυπνήσετε χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα φλυτζάνι καφέ, μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξετε συνήθειες!

Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Basel της Ελβετίας, το τσάι είναι πιο αποτελεσματικό στο να «ξυπνάει» τον οργανισμό!

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του πράσινου τσαγιού είναι ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτές είναι ικανές και αρκετά δυνατές να σκοτώσουν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας. Γνωρίζεις πολύ καλά πια ότι οι ελεύθερες ρίζες ευθύνονται για πολλές ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και πολλές άλλες. Άρα τι καλύτερο από το να αρχίσεις να καταναλώνεις από εδώ και στο εξής το τόσο γευστικό και αγαπημένο πράσινο τσάι.

«Το πράσινο τσάι προλαμβάνει την υποβάθμιση των νευροδιαβιβαστών που εμπλέκονται στη λειτουργία του εγκεφάλου, όπως η ντοπαμίνη και η αδρεναλίνη» ανέφερε ο συγγραφέας της μελέτης Stefan Borgwardt.

Μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία του εγκεφάλου

Το πράσινο τσάι μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από το να σε κρατήσει σε εγρήγορση. Για παράδειγμα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Το βασικό δραστικό συστατικό του είναι η καφεϊνη, η οποία προκαλεί διέγερση ενώ και το αμινοξύ L–θεανίνη που περιέχει το πράσινο τσάι αυξάνειτην δραστηριότητα του ανασταλτικού νευροδιαβιβαστή GABA, ο οποίος έχει θετικά αποτελέσματα στο άγχος.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες… Το πράσινο τσάι βοηθά στη βελτίωση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας στους άντρες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση European Journal of Clinical Nutrition.

Πηγή: εδώ

Featured image : unsplash.com/@kadh

You may also like