3 λόγοι που δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά

Η απώλεια των κιλών είναι μια διαδικασία, που μπορεί να φαίνεται πολύ εύκολη, όταν την υπολογίζουμε με χαρτί και μολύβι. Κάτι που αποδεικνύεται, τις περισσότερες φορές, να είναι δυσκολότερο απ’ότι είχαμε υπολογίσει.  Από τα μικροκεράσματα στο γραφείο, μέχρι την λιγούρα για γλυκό που μπορεί να νιώσουμε, αλλά και την προπόνηση στο γυμναστήριο που μπορεί να χάσουμε, λόγω κόπωσης, είναι μόνο μερικά από τα οδοφράγματα που φαίνονται να μπαίνουν συχνά πυκνά, στον δρόμο μας προς το στόχο.

  1. Το ότι η κολλητή σας, κατάφερε να χάσει τα παραπανίσια κιλά με μια συγκεκριμένη δίαιτα, δεν σημαίνει πως θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και σε εσάς. Γι’αυτό τον σκοπό, υπάρχουν οι διατροφολόγοι, οι οποίοι θα μπορέσουν να σας καθοδηγήσουν σωστά για την διατροφή που χρειάζεται, αποκλειστικά ο δικός σας οργανισμός, προκειμένου να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε. Σταματήστε λοιπόν, να αντιγράφετε τις δίαιτες των διασημοτήτων, ή αυτές που σας είπαν οι γνωστοί γύρω σας.
  2. Είναι εκείνο το σερβίτσιο που σας το έκανε δώρο η μητέρα σας, και είναι τόσο χαριτωμένο, που δεν μπορείτε να το απαρνηθείτε. Ταυτόχρονα, όμως είναι και τεράστιο. Γιατί αυτό πρόσταζε η μόδα τότε. Έρευνες έδειξαν, πως καταναλώνουμε τουλάχιστον, το 92% του περιεχομένου του πιάτου μας, ακόμα και αν έχουμε ήδη χορτάσει. Προτιμήστε μικρότερα σκεύη, που είναι αρκετά για να φιλοξενήσουν την ποσότητα φαγητού που πρέπει να φάτε, και όχι μεγαλύτερη αυτής.
  3. Για να διατηρήσουμε ένα συγκεκριμένο βάρος πρέπει να τρώμε λιγότερο και να γυμναζόμαστε περισσότερο. Έρευνες απέδειξαν, πως συγκριτικά με τις παλαιότερες δεκαετίες, η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε είναι μεγαλύτερη, μιας και τα φυτοφάρμακα αλλά και τα χημικά συστατικά που εμπεριέχονται στο καθημερινό μας διατροφολόγιο, είναι από τους μεγαλύτερους ανασταλτικούς παράγοντες απώλειας κιλών.

Οπότε ναι, η ζωή είναι άδικη, αλλά πρέπει να το αποδεχτούμε.

You may also like