4 λάθη που κάνουν την ακμή… ακόμα χειρότερη

Τα δερματολογικά ξεσπάσματα είναι κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά και πολύ εύκολα και κατά κύριο λόγο, τις στιγμές εκείνες που τα χρειαζόμαστε λιγότερο όπως όταν πρέπει να πάμε σε κάποια εκδήλωση ή ένα σημαντικό ραντεβού. Ευτυχώς, δεν υπάρχει έλλειψη προϊόντων ομορφιάς αφιερωμένων στην αντιμετώπιση του πολύ δύσκολου έργου όπως το να καλύψουμε ένα σπυράκι. Το δύσκολο κομμάτι είναι να βρείτε ένα προϊόν που θα το καλύπτει χωρίς όμως να το χειροτερεύει.

Στη συνάρτηση της ακμής με το μακιγιάζ τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι δύο και χωρίζονται στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το μακιγιάζ για να καλύψουν την ακμή τους και στους ανθρώπους που αποκτούν ακμή εξαιτίας του μακιγιάζ τους. Τα concealer μπορούν να καλύψουν την ερυθρότητα που σχετίζεται με ένα σπυράκι, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά όσον αφορά τον όγκο του, μιας και αν μιλάμε και για κάποιο φλεγμονώδες σπυράκι, θα είναι δύσκολο το μακιγιάζ να παραμείνει πάνω του. Το καλύτερο σχέδιο δράσης; Προτεραιότητα σε μια θεραπεία για την υποκείμενη ακμή και στη συνέχεια η επιλογή των σωστών προϊόντων κάλυψης που δεν θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

#1 Πιθανότατα πλένετε τις πετσέτες του ντους σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα (αν όχι, πρέπει). Γιατί να μην κάνετε το ίδιο και με τα πινέλα του μακιγιάζ σας, που κουβαλάνε πάνω τους τόνους βρωμιάς, χρώματος, λιπαρότητας και βακτηρίων, και αναπόφευκτα εφαρμόζετε ξανά και ξανά στο δέρμα σας με κάθε χρήση. Αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο για περισσότερα σπυράκια και ερεθισμούς του δέρματος. Για το λόγο αυτό, συνιστάται να πλένετε τα πινέλα σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με κάποιο ειδικό προϊόν όπως το Brush Cleaning Spray της Bobbi Brown που είναι ιδανικό για τον καθαρισμό όλων των ειδών τα πινέλα. Με απαλή σύνθεση που απολυμαίνει τα πινέλα και στεγνώνει γρήγορα ώστε να διατηρούνται περισσότερο μετά από συχνή χρήση.

#2 Όταν έχετε ένα τεράστιο, φλεγμονώδες σπυράκι, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να το σκάσετε έτσι ώστε, τουλάχιστον, να είναι μικρότερο σε μέγεθος και επομένως πιο εύκολο να καλυφθεί. Αντισταθείτε, γιατί αυτό θα κάνει την κατάσταση χειρότερη. Είναι πιθανό να προκαλέσετε περισσότερη φλεγμονή και να αυξήσετε τον κίνδυνο μόλυνσης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον μόλυνση της περιοχής αλλά και της δημιουργίας ουλών. Επιπλέον, αν σκάσετε ένα σπυράκι και στη συνέχεια εφαρμόσετε μακιγιάζ στην κορυφή του, αυτό θα κάνει το μακιγιάζ να φαίνεται χειρότερο και το σπυράκι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να θεραπευτεί.

#3 Ενώ το concealer και τo makeup είναι και δύο βασικά συστατικά για την δημιουργία του μακιγιάζ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε περιόδους «δερματολογικών αναταραχών». Όσο λιγότερα προϊόντα, τόσο το καλύτερο. Επιλέξτε ένα πράσινο διορθωτικό για τις περιοχές που εμφανίζετε σπυράκια όπως το Naked Skin Color Correcting Fluid. Η ανάλαφρη καινοτόμα σύνθεση της βάσης διορθώνει και φωτίζει την επιδερμίδα εκεί ακριβώς που χρειάζεται, και καλύπτει άμεσα κάθε ατέλεια. Διορθώνει τις ατέλειες και εξαφανίζει τις κηλίδες, τις κοκκινίλες και τα αντιαισθητικά αγγεία και συμπληρώστε τη βάση σας με κάποια BB Που θα σας προσφέρει ελαφριά κάλυψη.

#4 Η απολέπιση είναι ένα απαραίτητο βήμα στην ρουτίνα φροντίδας του δέρματός μας και δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί, ακόμη και (και ακόμα περισσότερο) σε περίπτωση που έχετε σπυράκια. Εάν έχετε νεκρά κύτταρα στο δέρμα σας, τόσο εξαιτίας της ακμής όσο και εξαιτίας της θεραπείας που κάνετε γι’αυτήν, το δέρμα σας δείχνει ανομοιογενές.  Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα απαλό απολεπιστικό προϊόν, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας. Πριν καλύψετε συνεπώς οποιοδήποτε σημάδι, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι απολύτως καθαρό.

You may also like