4 πορτρέτα της Βασίλισσας Ελισάβετ, από τον Andy Warhol στο Windsor Castle

Μια σειρά περιορισμένων εκδόσεων του πορτρέτου ‘The Queen’ από τον Andy Warhol, θα αποτελέσει έκθεμα στο κάστρο του Windsor, ενώ θα συμπεριληφθεί στην έκθεση ‘The Queen: Portraits Of A Monarch’, από τις 23 Νοεμβρίου.

Η Royal Collection Trust ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τέσσερα πορτρέτα του Warhol για να σηματοδοτήσει την Diamond Jubliee, γιορτή της βασίλισσας για τα 60 της χρόνια στο θρόνο. Η έκθεση θα περιέχει ξεχωριστά πορτρέτα της βασίλισσας καθώς και επίσημους πίνακες και φωτογραφίες της.

Ο Warhol δημιούργησε τις απεικονίσεις της βασίλισσας το 1985. Τα έργα τέχνης είναι 3,3 μέτρα, προορίστηκαν για να εκτίθενται το ένα δίπλα στο άλλο και έχουν ως κάλυμμα μια λεπτή σκόνη γυαλιού που τους χαρίζει λάμψη όπως τα διαμάντια, σύμφωνα με τη Royal Collection.

Οι προσωπογραφίες του Warhol βασίστηκαν σε μια υπάρχουσα φωτογραφία του Peter Grugeon από το 1975, η οποία σηματοδοτούσε την Silver Jubliee της βασίλισσας από το 1977.

Τα εντυπωσιακά πορτρέτα της βασίλισσας Ελισάβετ, περιέχονται στη συλλογή ‘Reigning Queens’ του Andy Warhol μαζί με πορτρέτα των: Βασίλισσα Beatrix της Ολλανδίας, Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και της Βασίλισσας Ntombi Twala της Σουηδίας.
Πηγή: http://www.latimes.com

You may also like