5 λάθη που κάνετε στεγνώνοντας τα μαλλιά σας, χωρίς να το ξέρετε

dry hair 1Έχετε κανονίσει για το μεσημέρι να βγείτε κι ακόμα δε έχετε προλάβει να κάνετε μπάνιο. Μπαίνετε, λοιπόν, γρήγορα για να τα προλάβετε όλα και, μόλις τελειώνετε, με γρήγορες κινήσεις αρπάζετε το σεσουάρ κι αρχίζετε το στέγνωμα όπως όπως με τα μαλλιά να φεύγουν από δω κι από κει αλλοπρόσαλλα λόγω του αέρα. Μετά από λίγο στεγνώνουν και είστε περιχαρείς.
Όλα καλά μέχρι εδώ; ΟΧΙ, κάθε άλλο! Ο,τι προηγήθηκε αποτελεί μια σειρά από λάθη, τα οποία δεν αντιλαμβάνεστε ότι κάνετε αλλά καταστρέφουν καθημερινά τα καημένα σας μαλλιά. Πιο αναλυτικά…

1. Βάζετε πιστολάκι πολύ γρήγορα.
Επειδή ακριβώς βιάζεστε να ξεμπερδεύετε με την αγγαρεία του στεγνώματος, με το που βγαίνετε από το μπάνιο αρχίζει ο μαραθώνιος! Πρώτα, όμως, πρέπει να χρησιμοποιείτε μια πετσέτα για να πάρετε το υπερβολικό νερό που έχει συσσωρευτεί στα μαλλιά σας και μετά όλα τα άλλα. Και προσέξτε να μην τρίβετε τα μαλλιά μεταξύ τους αλλά να κάνετε ταμποναριστές κινήσεις. Το ξέρουμε ότι είναι βαρετό αλλά τι να κάνουμε;

2. Αρχίζετε από το πίσω μέρος του κεφαλιού.
Το καλύτερο, όταν χρησιμοποιείται το σεσουάρ, είναι να αρχίζετε από μπροστά προς τα πίσω. Έτσι, μπορείτε να τιθασεύσετε και τα ενοχλητικά τριχάκια της χωρίστρας που τείνουν να πετάνε χωρίς την άδειά σας.

3. Χρησιμοποιείτε κακής ποιότητας σεσουάρ.
Καταλαβαίνουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες κι ότι όταν πρόκειται για κάτι τύπου σεσουάρ θέλετε κάτι οικονομικό απλά για να κάνετε τη δουλειά σας. Το θέμα όμως είναι το εξής… Κατά κύριο λόγο, τα καλύτερης ποιότητας πιστολάκια είναι πιο αποτελεσματικά και χωρίς να βγάζουν τόσο καυτό αέρα, με αποτέλεσμα να μην φθείρουν τόσο τα μαλλιά. Επίσης, το πιστολάκι δεν πρέπει να κουράζει το χέρι σας λόγω του βάρους του αλλά να είναι πρακτικό και ελαφρύ. Το τελευταίο που θέλετε είναι να πιαστούν και τα χέρια σας!

11082873_10153131020976955_831256979_n4. Δεν τοποθετείτε προστασία κατά της θερμότητας.
Τα ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο κατά της θερμότητας θα προστατεύσουν τα μαλλιά σας και θα σας δώσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Συνδυαστικά, μπορείτε να χρησιμοποιείται και λάδι για μαλλιά για ενυδάτωση και λάμψη. Θυμηθείτε πάντα να το τοποθετείτε από τη μέση των μαλλιών μέχρι τις άκρες και ποτέ κοντά στις ρίζες.

5. Χρησιμοποιείτε πολύ μεγάλη βούρτσα.
Οι μεγάλες βούτσες δε βοηθούν καθόλου να αποκτήσετε όγκο στα μαλλιά σας έτσι ώστε να φαίνονται πλούσια και «φρέσκα». Αντ’ αυτών, προτιμήστε μικρότερες βούρτσες με διάμετρο περίπου 5 εκατοστών και θα δείτε τα αποτελέσματα και μόνες σας!

You may also like