5 οδηγίες για επιβίωση για την παραλία

Το καθυστέρησα όσο μπορούσα. Είπα ότι η θάλασσα είναι ακόμα κρύα… ότι φυσάει κι έχει κύμα… ότι δεν είμαι ακόμα σε καλοκαιρινό mood … αλλά με τη θερμοκρασία στους 36 βαθμούς δεν έχω πλέον δικαιολογίες.
Έφτασε η ώρα της παραλίας!
Θα πάρω μερικές βαθιές ανάσες και θα θυμηθώ τα βασικά tips επιβίωσης για την παραλία:

1. Μακιγιάζ στην παραλία; OXI!

Ναι, υπάρχουν αδιάβροχα είδη μακιγιάζ. Ναι, μπαίνεις στον πειρασμό να θέλεις να δείχνεις θεά στην παραλία μιας και ούτε φέτος δεν έφτιαξες το κορμί της Heidi Klum. Αλλά κατά βάθος ξέρεις ότι και θα δείχνεις γελοία βαμμένη και όσο αδιάβροχη και να είναι η μάσκαρα μετά από μερικές βουτιές στη θάλασσα θα θυμίζεις την κόρη του Δράκουλα.

2. Βγάλε το ράσο!

Το παραδέχομαι. Δεν τήρησα καμία από εκείνες τις υποσχέσεις που έδωσα στον εαυτό μου την Πρωτοχρονιά. Δεν σταμάτησα να τρώω ζυμαρικά, συνεχίζω να λατρεύω τα cupcakes, δεν έλιωσα 3 ώρες την ημέρα στο διάδρομο του γυμναστηρίου και δεν έμοιασα ούτε και φέτος στην Kate Moss. Δεν υπάρχει λόγος όμως να βγούμε στην παραλία με σακί. Θα βάλουμε το αγαπημένο μας μαγιό και θ’ απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα ίσως περισσότερο κι από την Kate Moss!

3..Σταμάτα να κάνεις συγκρίνεις!

Έλα τώρα… όλες το έχουμε κάνει… Σπαταλάμε τον χρόνο μας χαζεύοντας όλα εκείνα τα skinny κορίτσια που περπατάνε ανέμελα στην παραλία, ρίχνουμε κλεφτές ματιές στην κυτταρίτιδά μας και πέφτουμε άμεσα στην μελαγχολία, κάνοντας συγκρίσεις…
Ήρθε η ώρα λοιπόν να πατήσουμε το stop. Είναι καλοκαίρι… ο ήλιος καίει… η θάλασσα είναι μαγευτική… διαβάζουμε το αγαπημένο μας βιβλίο… ακούμε χαλαρωτικές μουσικές… πίνουμε τις μπυρίτσες μας… Ας κάνουμε συγκρίσεις από Σεπτέμβρη πάλι…
Κι αν οι άντρες της παρέας σε σκανάρουν περίεργα κι αισθάνεσαι ότι κάνουν κι εκείνοι τις ίδιες “συγκρίσεις” με σένα… απλά άλλαξε παρέες!

4. Το άσπρο είναι το νέο μαύρο!

Σπρέι μαυρίσματος, λοσιόν αυτομαυρίσματος, solarium… κάθε καλοκαίρι μας βομβαρδίζουν με νέες μεθόδους μαυρίσματος και εμείς τρέχουμε σαν τρελές να μαυρίσουμε όσο περισσότερο γίνεται, γιατί ξέρουμε ότι θα δείχνουμε πιο αδύνατες και θα νιώθουμε πιο σέξι. Φέτος λέω να βάλω τέλος στην υστερία. Θα βάλω το αντηλιακό μου με υψηλό δείκτη προστασίας και ό,τι θέλει ας γίνει!

5. Smile

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πολλούς λόγους πλέον να χαμογελάμε… αλλά το γέλιο είναι το καλύτερο αξεσουάρ που μπορούμε να φορέσουμε στην παραλία, οπότε ας βάλουμε τα δυνατά μας!

Καλό καλοκαίρι αγαπημένα μου κορίτσια,

Τζώρτζια Μιχαλοπούλου

Featured image: unsplash.com/@jakobowens1

You may also like