5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα ξηρά σαμπουάν

Τα ξηρά σαμπουάν έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, αφού προτείνονται ως η πρακτική εναλλακτική στην περίπτωση που κάποιος δεν προλαβαίνει να λούσει άμεσα τα μαλλιά του. Με μερικούς ψεκασμούς στη ρίζα μπορεί να απομακρύνει την αντιαισθητική αίσθηση της λιπαρότητας και να παρατείνει λίγο περισσότερο τον χρόνο μέχρι το επόμενο λούσιμο.

Γνωρίζατε, όμως, τα 5 facts που ακολουθούν σχετικά με αυτά;

  1. Το ξηρό σαμπουάν δεν είναι σαμπουάν. Παρά το όνομά του, είναι ένα προϊόν που δεν καθαρίζει τα μαλλιά, αλλά χρησιμοποιεί το αλκοόλ, τον άργιλο ή το άμυλο, από το οποίο είναι φτιαγμένο, για να απορροφήσει τη λιπαρότητα.
  2. Αν και ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια ακούγεται παντού κι έχει γίνει must, το ξηρό σαμπουάν, στην πραγματικότητα, χρησιμοποιείται σε μία παρεμφερή μορφή του εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Ασία. Ακόμα και το τωρινό ξηρό σαμπουάν ξεκίνησε την πορεία του τη δεκαετία του 1940.
  3. Μπορεί το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ψεκάσουμε τα μαλλιά, όμως, το προϊόν χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να δράσει σωστά. Με τους ψεκασμούς, μπορεί να παρατηρήσετε ένα λευκό υπόλειμμα στη ρίζα των μαλλιών, αλλά το μόνο που έχετε να κάνετε τότε είναι να περιμένετε για περίπου 2 λεπτά και μετά να τα βουρτσίσετε.
  4. Το ξηρό σαμπουάν δεν έχει καλή φήμη για τη συνεργασία του με άλλα προϊόντα, όπως λάδια μαλλιών ή φόρμουλες για λάμψη. Δεν τα χρειάζεται, όμως, αφού τα καλά ξηρά σαμπουάν δίνουν από μόνα τους λάμψη στα μαλλιά.
  5. Η απόσταση από την οποία θα γίνει ο ψεκασμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα που θα σου δώσει το σαμπουάν. Ιδανική απόσταση θεωρούνται τα 20-25 εκατοστά από το κεφάλι.

You may also like