5 Συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε αμέσως αν θέλετε όμορφο δέρμα

Καθαρίστε, ενυδατώστε και εφαρμόστε αντηλιακό. Αυτά είναι τα τρία θεμελιώδη βήματα για την επίτευξη ενός όμορφου και άψογου δέρματος. Αλλά το να έχουμε μια αποτελεσματική ρουτίνα ομορφιάς δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε όταν πρόκειται για την εμφάνιση του δέρματός μας. Οι συνήθειες της καθημερινότητάς μας, είναι εξίσου σημαντικές, ειδικά όταν κάποιες από αυτές – και αναφερόμαστε στις κακές – μπορούν να επηρεάσουν τη σκληρή δουλειά μας. Από το κάπνισμα μέχρι τα σπυράκια, μοιραζόμαστε πέντε κοινές συνήθειες που πρέπει να σταματήσουμε για να έχουμε το πιο τέλειο δέρμα ever!

#1 Τα καθαριστικά με σκληρά συστατικά μπορούν να απογυμνώσουν το δέρμα μας απ’όλα τα φυσικά έλαια. Το αποτέλεσμα; Δέρμα θαμπό, ερεθισμένο και ξηρό. Επιλέξτε απαλά καθαριστικά, όπως ένα micellar water, που μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ, τη βρωμιά και τις ακαθαρσίες χωρίς ερεθισμό.

#2 Τα κινητά τηλέφωνα, έχουν γίνει προέκταση του εαυτού μας, έρχονται παντού μαζί μας και χρησιμοποιούνται συνεχώς. Ενώ αυτές οι συσκευές σίγουρα μας κρατούν σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους μας, σκεφτήκατε ποτέ πώς θα μπορούσαν να σαμποτάρουν το δέρμα μας; Τα βακτήρια στα κινητά τηλέφωνα, μπορούν να αναμειχθούν με τα έλαια και το μακιγιάζ του προσώπου μας και να οδηγήσουν σε ατέλειες. Είναι αλήθεια πως το κινητό μας, θα μπορούσε να ευθύνεται για εκείνα τα σπυράκια στο πηγούνι και τις παρειές. Καθαρίζετε τακτικά την οθόνη του. Ένα βήμα που θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση του δέρματος.

#3 Όλες θέλουμε να κοιτάμε στον καθρέφτη την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Το μακιγιάζ, μπορεί να καλύψει και να διορθώσει όλες εκείνες τις μικρές ατέλειες που μας χαλάνε την εικόνα, αλλά πρέπει να σταματήσετε να το φοράτε ακόμα και στο γυμναστήριο. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει τόσες βλάβες που ούτε καν μπορείτε να φανταστείτε. Ο ιδρώτας μπορεί να αναμειχθεί με το μακιγιάζ και υπολείμματα ακαθαρσιών που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας να διεισδύσουν βαθύτερα και να φράξουν τους πόρους.  Κρατήστε το smoky eye για το βραδινό ποτό σας.

#4 Το κάπνισμα μπορεί να επιταχύνει την φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης του δέρματός μας, συμβάλλοντας σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Πολλές από τις χημικές ουσίες του καπνού έχουν αποδειχθεί ότι βλάπτουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, δηλαδή τις ίνες που δίνουν στο δέρμα την αντοχή και την ελαστικότητά του. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα μπορεί να αρχίσει να κρεμάει και να ρυτιδώνει πρόωρα. Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Αυτές οι ρυτίδες δεν περιορίζονται μόνο στο πρόσωπό μας, αλλά μπορούν να επηρεάσουν και άλλα μέρη του σώματός μας, καθώς και το εσωτερικό των χεριών μας. Ενώ αυτές οι ρυτίδες της επιδερμίδας μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες, όσο νωρίτερα σταματήσουμε, τόσο το καλύτερο.

#5 Σταματήστε επιτέλους να πειράζετε ακόμα και το πιο μικρό σπυράκι που κάνει την εμφάνισή του, στο πρόσωπό σας. Ξέρω ότι μπαίνετε σε μεγάλο πειρασμό, αλλά μην το κάνετε. Η παρέμβαση στη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του δέρματός μας μπορεί να χειροτερεύσει τα πράγματα, κατά πολύ. Όχι μόνο διακινδυνεύετε με επιπλέον μόλυνση (τα δάχτυλά σας πιθανόν να καλύπτονται ολόκληρα, από μικρόβια), αλλά και αποχρωματισμό του δέρματος και μόνιμες ουλές. Επενδύστε σε μια τοπική θεραπεία με σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, που θα κάνει θαύματα στο σπυράκι σας από την μια μέρα στην άλλη.

You may also like