5 πράγματα που προσέχουμε στο ταξίδι με παιδιά

Έτοιμοι να φύγουμε για τις πασχαλινές διακοπές; Συνήθως για τους νέους γονείς ένα από τα άγχη είναι πώς θα διαχειριστούν το τατξίδι με τα παιδιά… Είτε αυτό αφορά την απασχόλησή τους είτε την άνεσή τους είτε την διατροφή τους. Αν για φέτος αποφασίσατε να ταιδέψετε αεροπορικώς θα σας δώσω μερικές συμβουλές που για μένα ήταν σωτήριες.

Η διατροφή τους για τη διαδρομή

Για το επόμενο σας ταξίδι, είτε είναι με αυτοκίνητο, πλοίο, αεροπλάνο ή τρένο… Mην ξεχάσετε να εξοπλιστείτε και με τα απαραίτητα σνακ για τη διαδρομή!

Επιδρομή στη κουζίνα λοιπόν! Διαλέξτε μεγάλη ποικιλία από σνακ και θυμηθείτε ότι ακόμα και η συσκευασία που θα τα τοποθετήσετε μπορεί να μετατρέψει ένα απλό σνακ σε ψυχαγωγία! Πολλά μπορεί να μη φαίνονται η πρώτη σας υγιεινή επιλογή… Όμως το μυστικό είναι μικρές ποσότητες, και στόχος η απασχόληση αλλά συγχρόνως και διασκέδαση των παιδιών χωρίς μονοτονία.

 1. Πρέτσελ (προτιμήστε τα ανάλατα)
 2. M&Ms
 3. Αλμυρά κράκερς
 4. Ποπ κορν (δοκιμάστε να το φτιάξετε σπίτι χωρίς βούτυρο)
 5. Αποξηραμένα φρούτα
 6. Σταφίδες
 7. Κράκερς ολικής άλεσης
 8. Ριζογκοφρέτες
 9. Φτιάξτε σπιτικά μπισκότα με τα σωστά υλικά (δείτε μια ενδιαφέρουσα συνταγή εδώ)
 10. Μικροκομμένα λαχανικά όπως καρότα, σέλερυ
 11. Δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτικές μπάρες δημητριακών (δείτε μια συνταγή εδώ)

Όταν κάνετε την κράτηση των εισιτηρίων, μπορείτε να το ζητήσετε. Η Emirates διαθέτει επιλογές γευμάτων για παιδιά από 2 έως 12 ετών… Καθώς και ένα μεγάλο εύρος επιλογών βιολογικών γευμάτων για βρέφη της Ella’s Kitchen. Στο αεροσκάφος μπορούν να επιλέξουν τόσο μια επιλογή έτοιμων γευμάτων για βρέφη όσο και παραδοσιακά αγαπημένα πιάτα των παιδιών.

Το αεροπορικό ταξίδι να συμβαδίζει με το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών 

Αυτή είναι η πρώτη από τις συμβουλές που δίνει μάλιστα και η εταιρεία Emirates, με αφορμή τα ταξίδια για το Πάσχα. Προτείνει εφόσον αυτό είναι εφικτό να μπορούν να επιλέξουν πτήσεις που ταιριάζουν με το πρόγραμμά τους.

 • Λαμβάνοντας υπόψη το ωράριο ύπνου των παιδιών, οι επιβάτες καλό θα ήταν να αποφύγουν να αναχωρήσουν αργά το βράδυ… Ή να επιλέξουν μια ολονύχτια πτήση. Ενδεχομένως να μην καταφέρουν να κοιμηθούν λόγω ενθουσιασμού ή φασαρίας, με αποτέλεσμα να επέλθει κόπωση.
 • Προσπαθήσουν να επιλέξουν μία πτήση που η ώρα αναχώρησης είναι μεταξύ των γευμάτων ή των ωρών ύπνου, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει την πιθανότητα να προκληθεί ανησυχία στα παιδιά.
 • Σε περίπτωση πρωινής πτήσης, να φροντίσουν ώστε τα παιδιά να κοιμηθούν καλά το βράδυ ώστε να μην καταρρεύσουν εξαιτίας της έλλειψης ύπνου.
pexels.com/@polesietoys
Επιλέξτε προσεκτικά τις θέσεις σας

Αν έχετε τη δυνατότητα, να επιλέξουνε ειδικές θέσεις για βρεφικές καλαθούνες ή θέσεις που δεν έχουν μπροστά τους άλλα καθίσματα, ώστε να διασφαλίσουν περισσότερο χώρο για τα παιδιά.

Σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα καθίσματα κοντά στο μπάνιο. Έχετε τη δυνατότητα να το επισκέπτεστε πιο άνετα με τα παιδιά σας, ενώ παράλληλα το πίσω τμήμα του αεροπλάνου καταλαμβάνεται συνήθως από λιγότερους επιβάτες σε πτήσεις που δεν είναι γεμάτες.

Προνοείστε για την Μεταφορά  σας από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο

Οι επιβάτες καλό είναι να προγραμματίσουν εκ των προτέρων τη μεταφορά τους  στο κατάλυμα, ειδικά στην περίπτωση που χρειάζονται καθίσματα αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο θα επωφεληθούν αποφεύγοντας τυχόν αναμονή για την εύρεση ταξί καθώς και ανησυχία για θέματα ασφάλειας μετά από ένα μεγάλο ταξίδι.

Ενημερώστε από πριν για την διαδικασία του ταξιδιού και τοου ελέγχου ασφαλείας

Πριν την επιβίβαση, η Emirates προτείνει στους γονείς να έχουν εξηγήσει στα παιδιά τους τη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας.Ο έλεγχος ασφαλείας μπορεί να είναι δυσνόητος και να μπερδέψει τα παιδιά, καθώς πρέπει να αφήσουν τα πράγματά τους στο χώρο ελέγχου αποσκευών και να αποχωριστούν, έστω και για λίγο, τους γονείς τους ώστε να περάσουν από σημείου ελέγχου. Για το λόγο αυτό, καλό είναι οι γονείς να προσπαθήσουν να εξηγήσουν στα παιδιά πριν την πτήση τη διαδικασία και να τα επιβραβεύσουν  που κατάφεραν να ακολουθήσουν όλη τη διαδικασία με επιτυχία.

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, να είστε σίγουροι ότι το ταξίδι σας θα είναι εξίσου διασκεδαστικό για εσάς και για τα παιδιά σας!

Καλό Πάσχα!

Featured image: pexels.com/@vlada-karpovich

You may also like