5+1 πράγματα που δεν ήξερες για την ταινία ‘’Hocus Pocus’’

Ποιος άραγε δεν θυμάται την ταινία του 1993,  ‘’Hocus Pocus’’; Η Μπέτι Μίντλερ, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και η Κάθι Νατζίμι, ήταν οι τρεις αδερφές μάγισσες Σάντερσον, οι οποίες επέστρεφαν για μια βραδιά για να απαγάγουν μερικά παιδιά και να αποκτήσουν την αθανασία. 25 χρόνια μετά φαίνεται ότι μπορούμε να δούμε το σίκουελ της ταινίας, όχι στον κινηματογράφο, αλλά στο Disney Channel. Μέχρι οι ιθύνοντες να αποφασίσουν αν οι 3 πρωταγωνίστριες θα επιστρέψουν με κάποιο τρόπο (που πολύ το θέλουμε εμείς), διάβασε παρακάτω 6 πράγματα που δεν ήξερες για το κλασικό πια ‘’Hocus Pocus’’.

  1. Είναι η αγαπημένη ταινία της Μπέτι Μίντλερ. Η ίδια έπαιζε τον ρόλο της μάγισσας Winifred Sanderson και ενώ αποτελεί την αγαπημένη της δουλειά,  έχει δηλώσει ότι έχει να την δει 20 ολόκληρα χρόνια.
  • Ο ηθοποιός που έπαιξε τον Billy Butcherson έπρεπε να κρατήσει πραγματικούς σκόρους στο στόμα του, μέχρι της στιγμή της ελευθέρωσής του. Η παραγωγή από τη μεριά της είχε στήσει ένα ”οδοντιατρείο” με σκοπό να κρατηθούν οι σκόροι εντός και εκτός της γλώσσας του ηθοποιού.
  • Ο σεναριογράφος έγραψε την συγκεκριμένη ιστορία αρχικά σαν παραμύθι για τα παιδιά του. Όμως τα παιδιά του την λάτρεψαν τόσο, που την έστειλαν στο περιοδικό Muppet Magazine. Άρα πρώτα δημοσιεύτηκε και μετά γυρίστηκε η ταινία.
  • Παραλίγο ο μικρός τότε Leonardo di Caprio να παίξει  τον ρόλο του Max Dennison. Ο ίδιος απέρριψε τον συγκεκριμένο ρόλο για να συμμετάσχει στην ταινία ” What’s eating Gilbert Grape”. Τελικά o ρόλος του Max Dennison δόθηκε στον Omri Katz.
  • Σε μια σκηνή στην ταινία η Sarah Jessica Parker τρώει μια αράχνη. Μετά από τόσα χρόνια η S.J Parker αποκάλυψε ότι την έφαγε στην πραγματικότητα.

Όταν η ταινία βγήκε τότε στους κινηματογράφους έκανε εισπράξεις μόλις 39,5 εκατομμύρια, ενώ βρέθηκε στην τέταρτη θέση στο box office. Μια από τις πιο χαμηλές θέσεις όσον αφορά τις ταινίες της Disney για τότε. Ο χρόνος όμως την αντάμειψε αφού αποτελεί μια από τις πιο κλασικές κωμωδίες που παρακολουθούμε μέχρι και σήμερα.

You may also like