6 λόγοι για να επιλέξεις προϊόντα χωρίς parabens

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερα προϊόντα ομορφιάς λανσάρονται στα καταστήματα χωρίς parabens. Αυτά, μάλιστα, το αναγράφουν και πάνω στη συσκευασία και το διαφημίζουν και το ξαναδιαφημίζουν στους υποψήφιους αγοραστές. Τι είναι, όμως, τα προϊόντα χωρίς parabens και γιατί αξίζουν να μπουν στην καθημερινότητά σας;

  1. Τα parabens είναι μία μορφή συντηρητικών που χρησιμοποιούνται για να αποτρέψουν τη ανάπτυξη βακτηριδίων και μυκήτων κι έτσι να επεκτείνουν τη ζωή των προϊόντων στα ράφια. Βρίσκονται σε ευρεία γκάμα πραγμάτων, όπως σαμπουάν, ενυδατικές κρέμες, οδοντόκρεμες, makeup, κ.α.
  2. Τα προϊόντα χωρίς parabensδε μειώνουν την παραγωγή του κολλαγόνου, που αποτελεί βασικό στοιχείο για να έχει το δέρμα την πιονεανική του όψη.
  3. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών και δερματικών παθήσεων, με συμπτώματα, όπως κνησμός, ερεθισμός, κ.α.
  4. Συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού τα προϊόντα με parabensμπορούν να επηρεάσουν την υγεία των θαλάσσιων θηλαστικών, καθώςυπολείμματα αυτών των συντηρητικών έχουν βρεθεί στους ιστούς τους.
  5. Συμφέρουν ακόμα κι από οικονομικής άποψης, αφού ο περιορισμός των δερματικών παθήσεων, θα οδηγήσει σε μικρότερη ανάγκη για κρέμες που τις περιορίζει, αν ποτέ χρειαστεί.
  6. Τα προϊόντα χωρίς parabensβοηθούν και σε ένα συνολικά πιο υγιές σώμα, αφού αυτά τα συντηρητικά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Mercola, ανιχνεύθηκαν στο 99% των συμμετεχόντων που έπασχαν από καρκίνο του μαστού.Tη δεκαετία των 1990s, ανακαλύφθηκε ότι τα parabensείναι ξενοοιστρογόνα, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν σαν ενδοκρινικοί διαταράκτες κι έτσι να προκαλέσουν αναπαραγωγικά προβλήματα στις γυναίκες.

You may also like