ΑΣΚΗΣΟΥ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ

Aν σε ρωτούσαν ποια είναι τα σημεία που θα ήθελες να βελτιώσεις στην καθημερινή σου άσκηση, ποια θα ήταν αυτά; Ίσως αυτά που ίσως σκέφτεσαι να είναι η δύναμη, η αντοχή ή η ταχύτητα. Βέβαια, υπάρχει και ένα extra material που ίσως, πρέπει να λάβεις υπόψη και αυτό δεν είναι παρά η ενέργεια που έχεις ή αλλιώς η ενεργητικότητα σου. Με άλλα λόγια, το να έχεις την ικανότητα να διατηρείς όσο το δυνατόν περισσότερο την σωματική και την ψυχική προσπάθεια σου, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της άσκησης που συχνά μας απασχολεί αρκετά. Πιο αναλυτικά αυτό σημαίνει ότι:

Αντέχεις

…να τρέχεις πιο γρήγορα μεγαλύτερες αποστάσεις.

…να σηκώνεις μεγαλύτερα βάρη με περισσότερες επαναλήψεις

…να αντέχεις στον πόνο, στη δυσφορία και την κόπωση

…να εκτελείς δραστηριότητες με πολύ υψηλότερα επίπεδα ενέργειας χωρίς ιδιαίτερη           προσπάθεια.

Δύναμη

Υπάρχουν αρκετά δυνατοί άνθρωποι που μπορούν να σηκώνουν βάρη, καθώς και μικρότερα με πολλές επαναλήψεις. Η προπόνηση δύναμης εκπαιδεύει το σώμα να κάνει κινήσεις με μεγαλύτερα βάρη και πολλές φορές είναι η κινητήριος δύναμη και της αντοχής. Όσο πιο δυνατοί είναι οι μύες σου τόσο περισσότερο μπορούν να αντέχουν τις επαναλήψεις υπό αντίσταση.

Ταχύτητα

Είναι δεδομένο ότι η ταχύτητα αφορά στο πόσο γρήγορα περπατάς, τρέχεις, κολυμπάς ή oοποιαδήποτε άλλη άσκηση ακολουθείς. Μπορείς να βελτιώσεις την ταχύτητα σου με πολύ άσκηση, αλλά μερικές φορές τα γονίδια παίζουν καθοριστικό σε αυτό. Η αλήθεια είναι πως όσο περισσότερη αντοχή έχεις, τόσο περισσότερο μπορείς να διατηρήσεις μια συγκεκριμένη ταχύτητα κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Επιπλέον, η ταχύτητα επηρεάζει σημαντικά στην συνολική φυσική κατάσταση. Προκαλώντας πολλές φορές τον εαυτό σου, αυτό που πετυχαίνεις είναι η συνεχόμενη βελτίωση της ενέργειας σου.

Οι λέξεις κλειδιά είναι: ένταση, βάρος, απόσταση, ταχύτητα, διαλείμματα.

Πηγή: brioleisure.org

Featured image: unsplash.com/@mroz

You may also like