ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΥΧΗΣ

Η 29η Απριλίου – η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής – είναι ημερομηνία ορόσημο για το Make-A-Wish παγκοσμίως και η επέτειος του εορτασμού της εκπλήρωσης της 1ης ευχής, του Chris που, 44 χρόνια πριν, έγινε αστυνομικός για μία ημέρα.  Ο Chris αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του οργανισμού (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ). Η μέρα αυτή, κάθε χρόνο, γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερο και φαντασμαγορικό τρόπο.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ανήμερα της 29ης Απριλίου, με ώρα συγκέντρωσης 20:15, διοργανώνει τον καθιερωμένο ετήσιο περίπατο, Walk for Wishes 2024, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη… και όχι μόνο! Φέτος, με πρωτοβουλία οικογενειών παιδιών ευχής ο περίπατος θα διεξαχθεί και σε άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα. Oι περίπατοι θα είναι βραδινοί ώστε να φωτίσουμε τον ελληνικό ουρανό, από άκρη σε άκρη, στο μπλε χρώμα του Make-A-Wish με ειδικά φαναράκια και φωταγωγήσεις, ενώ τις πορείες θα οδηγήσουν παιδιά ευχής και οι οικογένειές τους. Με τους συμβολικούς αυτούς περίπατους θα τιμήσουμε τα παιδιά ευχής που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτισαν το δρόμο μας.

Οι περίπατοι θα διεξαχθούν με τη συνεργασία των Δήμων (δείτε παρακάτω αναλυτικά) που θα φωταγωγήσουν μνημεία ή σημεία ορόσημο των πόλεων και θα σηματοδοτήσουν τους τερματισμούς των διαδρομών, ενώ θα αναμεταδίδεται μέσω του ΡΥΘΜΟΥ 94.9 η εξέλιξη των περιπάτων από κάθε πόλη!

Φυσικά, δεν θα λείψουν και οι καθιερωμένες φωταγωγήσεις και από άλλους Δήμους, σε μία συμβολική κίνηση υποστήριξης του εορτασμού της σημαντικής αυτής εορτής.

Οι συμμετοχές είναι δωρεάν, ενώ προτρέπουμε όσους το επιθυμούν να προμηθευτούν το ειδικό kit από το www.makeawish–eshop.gr, ένα ειδικό φαναράκι με ρεσό μπαταρίας, και να το κρατούν κατά τη διάρκεια του περίπατου.

ΑΘΗΝΑ

Σημείο Συγκέντρωσης: Παναθηναϊκό Στάδιο

Σημείο Τερματισμού: Σύνταγμα

Ώρα συγκέντρωσης: 20:15

Φωταγώγηση: Βουλή των Ελλήνων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σημείο Συγκέντρωσης: Πλατεία Αριστοτέλους (Άγαλμα του Αριστοτέλη)

Σημείο Τερματισμού: Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου

Ώρα συγκέντρωσης: 20:15

Φωταγώγηση: Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου

Δείτε ΕΔΩ σε ποιες πόλεις θα διεξαχθούν περίπατοι και τα σημεία συγκέντρωσης.

You may also like