5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ  ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ

Υπάρχει λόγος που το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας! Η κατανάλωση πρωινού είναι μια ευκαιρία για το σώμα σας να διακόψει τη νυχτερινή του νηστεία και τον εγκέφαλό σας να πάρει την πρώτη πηγή ενέργειας για την επόμενη μέρα. Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές πρωινού για την υγεία του εγκεφάλου και μερικές όχι και τόσο καλές. Εδώ είναι οι 4 χειρότερες τροφές πρωινού για τον εγκέφαλό σας.

1.Έτοιμα μπολ με φρούτα

Τα φρούτα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι μια καλή τροφή για πρωινό, αλλά τα μπολ πρωινού με βάση τα φρούτα συχνά σερβίρουν μερίδες αρκετά μεγάλες για να θρέψουν μια οικογένεια. Και, με τις τροφές που συνήθως συνοδεύονται όπως granola, νιφάδες καρύδας και μέλι, περιέχουν συχνά μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

2. Καφές

Αχ, καφές. Για πολλούς (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου), το να πιείτε ένα ωραίο φλιτζάνι καφέ είναι ένας αγαπημένος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα. Όταν λέμε καφές, ωστόσο, μπορεί να σημαίνει διάφορα πράγματα. Αν επιλέγετε λοιπόν καφέ με πολλά έξτρα όπως ζάχαρη ή γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να αυξηθεί η φλεγμονή στο σώμα και τον εγκέφαλο. Οπότε αντί να χαλαρώσετε, μάλλον θα έχετε περισσότερο στρες.

3. Δημητριακά

Ενώ  λίγες τροφές για πρωινό συνδυάζονται τόσο εύκολα, όσο τα δημητριακά (απλώς προσθέστε γάλα!), ο τύπος δημητριακών που επιλέγετε έχει σημαντικές επιπτώσεις στη γνωστική σας λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Όσον αφορά τα δημητριακά, λατρεύω μια επιλογή με δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς, υγιή λίπη και τόνους φυτικών ινών για τη θρέψη του εντέρου. Συχνά, ωστόσο, τα δημητριακά που αγοράζονται προσφέρουν λίγα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Οπότε χάνουμε την ευκαιρία να γεμίσουμε με θρεπτικά συστατικά που τονώνουν τον εγκέφαλο μας, το πρωί μόλις σηκωθούμε.

4. Γιαούρτι με φρούτα

Λατρεύω τα φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως τα μούρα, για τα οφέλη τους σε φυτικές ίνες και πολυφαινόλες, καθώς και για τα οφέλη στο μικροβίωμα του εντέρου. Ωστόσο, το γιαούρτι με φρούτα είναι μια άλλη κρυφή πηγή ζάχαρης που μεταμφιέζεται σε ένα ισορροπημένο πρωινό.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τις διατροφικές ετικέτες: 4 γραμμάρια ζάχαρης είναι 1 κουταλάκι του γλυκού. Οπότε προσέξτε να μην καταναλώνετε 6 ή 8 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη στο υποτιθέμενο «υγιεινό» γιαούρτι πρωινού σας.

5. “The Detective”, γνωστός και ως ο συνδυασμός ντόνατ και καφέ

Αν και είναι εύκολος συνδυασμός, τα ντόνατς και ο καφές δεν παρέχουν την κατάλληλη βάση για καλή διάθεση και ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα ντόνατς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και συχνά τηγανίζονται σε φλεγμονώδη έλαια, κάτι που μπορεί να σας προκαλέσει ομίχλη του εγκεφάλου βραχυπρόθεσμα και χειρότερη μνήμη μακροπρόθεσμα.

M.E.

Featured image: unsplash.com/@sarahshull

You may also like