ΕΥΚΟΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Εάν έχετε χάσει το mood άσκησής σας μετά τις γιορτές ή θέλετε βοήθεια για να ξεκινήσετε ξανά, είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανασυγκροτηθείτε… Αποφύγετε την εξάντληση κρατώντας χαμηλούς ρυθμούς, αλλά προσπαθήστε να κάνετε τουλάχιστον δύο προπονήσεις την εβδομάδα. Και σίγουρα θα νιώσετε αμέσως καλύτερα. Θα νιώσετε ευεξία μετά τον κορεσμό των «γιορτινών απολαύσεων» και να είστε βέβαιοι ότι θα επιστρέψετε με όρεξη, στην επόμενη προπόνησή σας. Εάν μπορείτε να είστε συνεπείς με δύο συνεδρίες και αργότερα με τέσσερις, θα έχετε πετύχει το ιδανικό! Υποσχόμενοι βέβαια στον εαυτό σας ότι μετά από κάθε γεύμα δεν θα αμελείτε τις προπονήσεις σας!

Τρεις συμβουλές για να ξεκινήσετε….

Ξεκινήστε έχοντας κατά νου το τέλος

Δεν θα ξεκινούσατε σίγουρα ένα πρόγραμμα γυμναστικής, χωρίς πρώτα να ξέρετε που σας οδηγεί. Ένα «ταξίδι» με συγκεκριμένη πορεία  για το πού κατευθύνεστε. Γράψτε τον τελικό σας στόχο σε ένα φύλλο χαρτιού και στη συνέχεια σχεδιάστε όλα τα βήματα που πρέπει να κάνετε. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσετε χρόνο για την εκκίνηση και θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό σας στόχο.

Η παρέα είναι καλή συμπαράσταση σε αυτή την προσπάθεια

Μερικές φορές το να ντύνεσαι για την προπόνηση είναι το πιο δύσκολο σημείο. Αλλά μόλις ξεκινήσετε τη διαδικασία να δέσετε τα κορδόνια παπουτσιών, έχετε ήδη κερδίσει τη μάχη. Εάν δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε, ένας φίλος είναι το καλύτερο κίνητρο για να σας βοηθάει να ξεκινήσετε μια προπόνηση. Εάν μπορείτε να συνδυάσετε τις ώρες γυμναστικής μαζί της/του, είναι πιθανό να ολοκληρώνετε τα σετ χωρίς να το καταλαβετε. Θα έχετε ιδρώσει και η προπόνησή σας θα έχει γίνει. Μην το σκέφτεστε υπερβολικά, απλά ξεκινήστε.

Προσπαθήστε να το κάνετε διασκεδαστικό

Δεν υπάρχει τίποτα πιο καταστροφικό για την ψυχή από το να νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις κάτι,που στο τέλος καταλήγει σε «αγγαρεία». Θα πρέπει να θέλετε ενεργά να σηκωθείτε και να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Υπάρχει ένα νέο Ted Talk από τον Στίβεν Ντάνιερ, ο οποίος ήθελε να χάσει 25 κιλά. Δεν ακολουθούσε τη συνηθισμένη διαδρομή της υγιεινής διατροφής και της προπόνησης κάθε μέρα. Αντ ‘αυτού έθεσε ένα σχέδιο για να περπατήσει και τα 30 περίεργα μονοπάτια στο εθνικό πάρκο κοντά του κατά τη διάρκεια ενός έτους. Έχασε το βάρος φυσικά, αλλά το πιο σημαντικό, με αυτόν τον τρόπο κατέληξε να γίνει διασκεδαστικό. Δεν χρειάζεται να κάνετε ένα μόνο συγκεκριμένο είδος άσκησης, αλλά κυρίως κάτι που σας αρέσει.

Μην αρκεστείτε μόνο στον πρωτόγνωρο ενθουσιασμό,  νιώστε ότι είναι κάτι για το καλό σας. Μοιραστείτε την όρεξη σας και με τους κοντινούς σας  ανθρώπους για να σας συμπαρασταθούν… Όταν χάνετε την όρεξή σας. Θα είναι μία «σανίδα σωτηρίας» και θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια καινούργια διαδρομή άσκησης.

Πηγή: sheerluxe.com

Featured image: unsplash.com/@gettyimages

You may also like