Forbes: Οι 6 καλύτερες φθινοπωρινές αποδράσεις στην Ελλάδα

Photo credits: http://www.pinterest.com/pin/395331673511122048/

Photo credits: Pinterest

Πριν από κάποιο διάστημα το περιοδικό Forbes φιλοξένησε εκτενές δημοσίευμα για την Ελλάδα και τις ομορφιές της.

Το περιοδικό παρουσίαζε έξι υπέροχα μέρη στην χώρα μας που πρέπει οπωσδήποτε ο καθένας να επισκεφτεί μέσα στο φθινόπωρο.
“Πέρα από την εικόνα της κρίσης, των ανθρώπων που διαμαρτύρονται στους δρόμους για τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, η Ελλάδα είναι ακόμα ανοιχτή στον τουρισμό την οποία αξίζει κανείς να επισκεφθεί καθώς είναι σαν μια όμορφη σειρήνα”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το φθινόπωρο είναι μια ωραία εποχή για να επισκεφτεί κανείς την πατρίδα μας καθώς ο καιρός δεν είναι τόσο ζεστός, δεν υπάρχει η πολυκοσμία του καλοκαιριού ενώ έχουν πέσει και τα μελτέμια.

Έτσι, το δημοσίευμα προτείνει έξι μέρη: Τη Σαντορίνη, τις Σπέτσες, τη Νάξο, τη Σχοινούσα, την Ιθάκη και το Costa Navarino.

Σαντορίνη

Σαντορίνη
Η Σαντορίνη παραμένει εντυπωσιακή με το τοπίο στην καλντέρα που «βλέπει» προς το Αιγαίο, ένα τοπίο που τραβά τόσους νεόνυμφους. Παρά το ότι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων διαμαρτύρονται για μείωση των επισκεπτών, τον Ιούλιο τα δωμάτια στο υψηλότερο σημείο της καλντέρας ήταν κλεισμένα. Αυτή την εποχή, όμως, υπάρχει διαθεσιμότητα και πολύ χαμηλότερες τιμές.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά και στην Οία, με τη ρομαντική θέα και την αρκετή κίνηση, στα μαγαζιά και τα εστιατόριά του.

Σπέτσες

Σπέτσες
Οι Σπέτσες από την άλλη είναι γνωστή ως παράδεισος εφοπλιστών -που έχουν σπίτια στο νησί αλλά και των “σκαφάτων”. Η απουσία του μαζικού τουρισμού ωφελεί το νησί με τους τουρίστες να μπορούν να κάνουν βόλτες με άμαξες και με τα πόδια.

 

 

 

Νάξος

Νάξος
Η ελληνική κουζίνα μπορεί να μην είναι μία από τις διασημότερες του κόσμου, όμως κάποιος μπορεί εύκολα να αλλάξει γνώμη, εάν επισκεφθεί τη Νάξο. Αυτό το νησί, το μεγαλύτερο των Κυκλάδων είναι γνωστό για τα πολλά διαφορετικά τοπία- έχει μεγάλες παραλίες με άμμο και ψηλά βουνά, αλλά και για την κουζίνα του, με κάθε χωριό να έχει και το πιάτο του.

 

 

 

Σχοινούσα

Σχοινούσα
Από τη Νάξο, μπορεί κανείς να πάρει ένα μικρό πλοίο ή ναυλωμένο σκάφος και να πάει στη Σχοινούσα, ένα νησί 100 μόνιμων κατοίκων που δεν έχει «αγγιχθεί» από τον τουρισμό. Αυτό που παρατηρεί πρώτο όποιος φτάσει στο λιμάνι του νησιού είναι οι θαλαμηγοί που συνήθως ανήκουν σε εύπορους, με εκτάσεις στη Σχοινούσα. Απομονωμένες παραλίες και απόλυτη ελευθερία συνδυάζονται στη Σχοινούσα.

 

 

 

Ιθάκη

Ιθάκη
Πρόκειται για μία τοποθεσία μακριά από την τουριστική κίνηση. Τα χωριά της Ιθάκης διατηρούν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν τα τυρκουάζ νερά της.

 

 

 

 

Costa Navarino

Costa Navarino
Εστιατόρια, γήπεδα γκολφ, πισίνες περιλαμβάνονται στο πολυτελές συγκρότημα. Η παραλία είναι πανέμορφη και «μοιράζεται» την ίδια θάλασσα, αυτή του Ιονίου, με την Ιθάκη. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για οικογένειες, από καταδύσεις για τα παιδιά.

 

 

Πηγή: εδώ 

You may also like