Οι άνδρες είναι πιο άπιστοι. Αλλά γιατί;

cheatingΚατά κοινή ομολογία, οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία, όμως μέχρι τώρα όλοι πίστευαν ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν τόσο αυτοέλεγχο, ώστε να συγκρατηθούν. Ωστόσο, μια νέα έρευνα έρχεται στο φως της δημοσιότητας για να αλλάξει τις κοινές πεποιθήσεις που επικρατούν μέχρι τώρα. Το Τμήμα Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Texas A&M ανακάλυψε ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη τάση στην απιστία, διότι οι σεξουαλικές ορμές τους είναι πολύ έντονες και ισχυρές κι όχι επειδή δεν μπορούν να συγκρατηθούν.

Η έρευνα υποδεικνύει ότι οι άνδρες τείνουν να κυνηγούν μια απαγορευμένη και εφήμερη σεξουαλική εμπειρία, καθώς δεν τους είναι εύκολο να την αποφύγουν, λόγω της έντασης της ορμής που νιώθουν, γεγονός που οι γυναίκες δεν μπορούν να κατανοήσουν, μιας και τα δικά τους σεξουαλικά ένστικτα είναι λιγότερο έντονα.

Η έρευνα εξέτασε με ένα τεστ γρήγορων απαντήσεων τις αντιδράσεις των συμμετεχόντων στους πειρασμούς, ρωτώντας τους για τη συμπεριφορά τους στο παρελθόν, αλλά και το κατά πόσο συνδέονταν οι σεξουαλικές ορμές τους με τον αυτοέλεγχο. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δουν γρήγορα τη μια μετά την άλλη φωτογραφίες ανθρώπων που αντίθετου φύλλου, οι οποίες είχαν χαρακτηρισμούς όπως «μου ταιριάζει» ή «δεν μου ταιριάζει».

Από ό,τι έδειξαν τα αποτελέσματα, οι άνδρες συμμετέχοντες ένιωσαν μεγαλύτερη ορμή να αποδεχτούν τους πιο ταιριαστούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως της δικής τους αξιολόγησης για τα συγκεκριμένα άτομα. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, αυτά τα ευρήματα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη λανθασμένη επιλογή ενός άνδρα να απατήσει, καθώς η αυτοσυγκράτηση μπορεί να υπερνικήσει αυτές τις ορμές. Εφόσον δεν υπάρχει καμιά διαφορά στο βαθμό στον οποίο και τα δυο φύλα αντιδρούν στον αυτοέλεγχο, τότε αφού οι άνδρες έχουν μεγαλύτερες ορμές, έχουν και πιο πολύ δύναμη να αυτοσυγκρατηθούν.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Natasha Tidwell «όταν οι άνδρες σκέφτηκαν την παρελθοντική σεξουαλική συμπεριφορά τους, επισήμαναν ότι βίωσαν σχετικά πιο έντονες ορμές και έδρασαν εξαιτίας αυτών των ορμών πιο έντονα από ό,τι οι γυναίκες. Όταν οι άνδρες και οι γυναίκες ανέφεραν ότι άσκησαν αυτοέλεγχο σε διάφορες σεξουαλικές καταστάσεις, η δύναμη των ορμών δεν μπορούσε να δείξει κατά πόσο το κάθε φύλο θα εμπλεκόταν με το εφήμερο σεξ». Από τη μεριά του, ο Paul Eastwick που συμμετείχε στην έρευνα, πρόσθεσε: «Οι άνδρες έχουν αρκετό αυτοέλεγχο, όσο βασικά και οι γυναίκες. Ωστόσο, αν οι άνδρες δεν καταφέρνουν να αυτοσυγκρατηθούν, οι σεξουαλικές τους ορμές είναι πολύ έντονες και δυνατές, για αυτό και υπάρχουν πολλά περιστατικά απιστίας».

Πηγή: εδώ

You may also like