Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΥΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ

Πόσο εύκολα σας επηρεάζουν οι μεταβολές του καιρού στην διάθεση σας; Η σχέση μεταξύ του θερμόμετρου και διάθεσης αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος και πολλές/οί από εμάς συνδέουν τη ζεστασιά και τον ήλιο με θετικά συναισθήματα ενώ, η επίδραση των χαμηλών θερμοκρασιών επιδρά με αρνητικά συναισθήματα. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, νιώθουμε πως πέφτουμε και εμείς με μεταβολές στην ψυχολογία και την ενέργεια μας. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που ενεργοποιούνται με το κρύο περισσότερο. Είναι στην κατηγορία εκείνων που προτιμούν ένα πρωινό κρύο ντους για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους. Η κατανόηση αυτού του φαινομένου μπορεί οφείλεται στο ότι το κρύο σε προκαλεί να κινηθείς περισσότερο! Να αποκτήσεις μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Έτσι, λοιπόν θα σας δώσουμε tips πως θα περνάτε δημιουργικές ώρες ακόμα και στις πιο ψυχρές καιρικές συνθήκες.

Η άθληση φτιάχνει τη διάθεση μας

Ενώ το κρύο μπορεί να περιορίσει ορισμένες εξωτερικές δραστηριότητες, ωστόσο αν θέλετε να γίνετε πιο ενεργητικοί η υιοθέτηση χειμερινών σπορ μπορεί να είναι αναζωογονητική. Το σκι, το σνόουμπορντ, το πατινάζ στον πάγο ή απλά μια γρήγορη χειμερινή βόλτα μπορούν να διεγείρουν την απελευθέρωση ενδορφινών, βελτιώνοντας τη διάθεση και τη συνολική ευεξία. Η τακτική άσκηση είναι ένας ισχυρός βοηθός της διάθεσης. Ασχοληθείτε με προπονήσεις σε εσωτερικούς χώρους ή συμμετάσχετε σε ένα μάθημα γυμναστικής για να παραμείνετε δραστήριοι. Η σωματική δραστηριότητα όχι μόνο απελευθερώνει ενδορφίνες, αλλά βοηθά επίσης στην καταπολέμηση του λήθαργου και της κόπωσης που σχετίζεται με το κρύο.

Μείνετε δραστήριοι

Δραστηριότητες εντός του σπιτιού μπορούν να σας δώσουν εξίσου μια ευχάριστη νότα τις μουντές ημέρες… Όπως το να απολαύσετε το διάβασμα ή μια ενδιαφέρουσα ιστορία που καιρό τώρα θέλατε να ξεκινήσετε αλλά δεν τα καταφέρνατε. Επίσης, το να καθίσεις και να ακούσετε την μουσική που σας αρέσει είναι μια συνήθεια που μπορεί να σας χαρίσει ευεξία αλλά και να μετατραπεί σε μόνιμη ασχολία σας. Αν τώρα θέλετε πειραματισμούς… Το να ασχοληθείτε με το πλέξιμο είναι challenge, παρόλο που μπορεί να σας φαίνεται παλιομοδίτικο, σας διαβεβαιώ είναι αρκετά επίκαιρο. Ο βαθμός συγκέντρωσης που απαιτείται για να μην κάνετε λάθη χρειάζεται πραγματικά εξάσκηση.

Προσθέστε φως στο χώρο σας

Αν ο ήλιος έχει εξαφανισθεί εντελώς, το να δημιουργήσετε ζεστές γωνιές με ωραίο φωτισμό βοηθά στην ανύψωση της διάθεσης. Επίσης, καταπολεμά την σκοτεινιά από τη ρουτίνα σας. Δημιουργήστε άνετους χώρους και χρησιμοποιήστε απαλές κουβέρτες με ανακουφιστικά αρώματα για να δημιουργήσετε μια ελκυστική ατμόσφαιρα που θα έχει θετικό αντίκτυπο στη διάθεσή σας.

Βρεθείτε με φίλους

Διοργανώστε συγκεντρώσεις με φίλους και δημιουργήστε νέες εμπειρίες μαζί τους. Η καλή παρέα ενισχύει πάντα θετικά την ψυχολογία μας. Οι αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούν να ανατρέψουν οποιαδήποτε αρνητικά συναισθήματα ή μπορεί να γίνουν αφορμή για λίγη απόδραση!

Featured image: pexels.com/@pavel-danilyuk

You may also like