ΟΙ ΠΙΟ ΑΠΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Το να διαβάζω χαλαρώνοντας στην ξαπλώστρα είναι μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες και καταλαβαίνω απόλυτα όσους θέλουν να κάνουν το ίδιο, όλο το καλοκαίρι! Το ρολόι σταματάει να μετράει, αλλά μήπως πρέπει να ξεκουνηθούμε και λίγο;  Λίγη άσκηση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

 Προσωπικά λατρεύω τη θάλασσα και για αυτό εκμεταλλεύομαι κάθε λεπτό όταν βρίσκομαι κοντά της. Αν είστε μία δεινή κολυμβήτρια, δεν έχουμε πολλές συμβουλές να σας δώσουμε παρά μόνο συνεχίστε οποιαδήποτε άσκηση κάνετε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν όμως είστε από εκείνους που απλά πλατσουρίζετε, τότε αυτές οι τρεις απλές ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να ξεμουδιάσετε λίγο.

Το ξέρατε πως με μία απλή κίνηση στο νερό μπορείτε να κάψετε 11 θερμίδες ανά λεπτό, όπως αντίστοιχα αν τρέχατε με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων/ ώρα;

Αερόβια άσκηση σημαίνει….

Μία εύκολη αεροβική άσκηση και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Η επανάληψη των 10 σετ κάθε φορά, θα σας κάνει πιο δυνατούς. Αρχίστε με τα πόδια μέσα στο νερό και τα χέρια χαλαρά στα πλευρά σου. Λυγίστε τα γόνατά σας και κάντε άλμα όσο πιο ψηλά μπορείτε. Καθώς πηδάτε, ανοίξτε τα πόδια σας και φέρτε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι… Έτσι ώστε τα χέρια να σχηματίζουν ένα V και τα πόδια ένα ανάποδο V. Η αντίσταση του νερού αναγκάζει το σώμα να εμπλέξει περισσότερες μυϊκές ομάδες χαρίζοντας ταυτόχρονα ενδυνάμωση και τόνωση. 

Σε όρθια θέση

Σταθείτε όρθιοι μέσα στο νερό – το οποίο θα καλύπτει όλο το σώμα, εκτός από το κεφάλι. Κάντε μικρούς κύκλους με τα χέρια και σηκώστε το δεξί πόδι μπροστά στο επίπεδο του ισχίου. Κρατείστε για 5 δευτερόλεπτα και αντίστοιχα, κάντε το ίδιο με το αριστερό σας πόδι. Συνεχίστε μέχρι πέντε σετ, εναλλάσσοντας πλευρές.

Άσκηση V

Ξαπλώστε στο νερό και ανασηκώστε τα πόδια σας, σχηματίζοντας με το σώμα σας ένα V, συγχρονίζοντας το κεφάλι και τα δάχτυλα των ποδιών σας να είναι στην επιφάνεια. Διατηρώντας τη θέση, ανοίξτε τα χέρια σας, κάνοντας μικρούς κύκλους προωθώντας το σώμα σας, προς τα εμπρός τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα. Εάν νιώσετε, πως τα δάχτυλα των ποδιών σας αρχίσουν να βυθίζονται κάτω από το νερό, σφίξτε περισσότερο τους κοιλιακούς σας και κρατηθείτε μέχρι να ολοκληρώσετε την άσκηση.

Αν το δοκιμάσετε, θα δείτε ότι άξιζε τον κόπο να σηκωθείτε από την ξαπλώστρα!

Featured image: unsplash.com/@callmeed

You may also like