«ΚΙ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ… ΣΑΛΟΝΙΚΗ» ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η τεράστια αθηναϊκή επιτυχία με τα καθημερινά sold out μεταφέρεται επιτέλους στη Θεσσαλονίκη από 12 Ιανουαρίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μία καινούργια Πατρίδα! Από την Σμύρνη… Στην Σαλονίκη.

Η πρώτη παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», η οποία αποτέλεσε μία από τις εμβληματικότερες παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου και η οποία μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, αφήνει τους ήρωες του έργου σε μία βάρκα να ταξιδεύουν προς την Ελλάδα.

Η θεατρική παράσταση «ΚΙ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ… ΣΑΛΟΝΙΚΗ» παρουσιάζει τη συνέχεια της ζωής των πρωταγωνιστών, όταν φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, η οποία γίνεται η νέα τους πατρίδα. Εκεί, προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματά τους και να χτίσουν ξανά τη ζωή τους. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά, παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας, και πολλών νέων χαρακτήρων, την περίοδο από την καταστροφή μέχρι την αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ωστόσο, η Φιλιώ Μπαλτατζή και η οικογένειά της δεν ξεχνά ποτέ τη «Σμύρνη» της. Κρατά για πάντα στην καρδιά ως πολύτιμο φυλαχτό τις αναμνήσεις από τη μοναδική πόλη-σύμβολο του μικρασιατικού Ελληνισμού.

Ένα έργο γεμάτο σασπένς, αγωνία, συναίσθημα, έρωτες, καταστροφές και θριάμβους με πολλούς και σημαντικούς ρόλους.

Πληροφορίες παράστασης

Κείμενο – Σκηνοθεσία: MΙΜΗ NΤΕΝΙΣΗ

Σκηνικά: Mανόλης Παντελιδάκης / Κοστούμια:  Χαρά Τσουβάλα / Φωτισμοί:  Αργύρης Θέος / Παραγωγός: Γιώργος Iσαάκ

Πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση και παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά) : Κατερίνα Γερονικολού, Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Εγγλεζάκη, Κώστας Καζάκας, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άννα Κουρή, Μέμος Μπεγνής, Όλγα Πολίτου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Μαρία Φιλίππου

Παίζουν επίσης οι: Αγγελική Αγγελοπούλου   -Χρήστος Βελιάνο, Μανώλης Γεραπετρίτης –  Αλεξάνδρα Ζώη, Γιώργος Κίτρινος –  Μαρίλια Μητρούση, Αιμίλιος Μωισίδης  – Νικόλας Νικολαίδης, Δημήτρης Σιγανός  – Έφη Σταυροπούλου, Γιώργος Τάτσης – Ειρήνη Χατζηνίκου

Παραγωγή/Διοργάνωση: People Entertainment Group 

Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία: Γωγώ Αυγερινοπούλου /Μαίρη Αυγερινοπούλου

Χορηγός επικοινωνίας: Alpha TV

You may also like