NOS Hotel & Villas, το νέο στολίδι της Σίφνου

18 σουίτες μοιρασμένες σε τέσσερα πέτρινα κτίσματα σαν προστατευτική αγκαλιά σιφνιώτικου χωριού. Εσωτερικά που υπερασπίζονται την ιδιωτικότητα του χώρου, αλλά και κοινοί τόποι που σε προτρέπουν στο “μαζί”. Αρχιτεκτονική, design, γεύση και ευζωία, τόσο σύγχρονα και τόσο ανόθευτα, ταυτόχρονα.  Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου NOS Hotel & Villas, στο Φάρο της Σίφνου .

Το concept

Το όνομά του -εμπνευσμένο από τον τρόπο που το ντόπιο γλωσσάρι θέλει τις λέξεις να προφέρονται κομμένες στα μισά τους-, συντόμευση του ονόματος του νησιού στο οποίο βρίσκεται (Sif-NÓS)…Αλλά και παραπομπή την ίδια ώρα στην λατινική αντωνυμία «εμείς», «μας», «εμάς», ενσταλάζει στον γενετικό κώδικα του νέου ξενοδοχείου την αίσθηση του «ανήκειν», της επι-κοινωνίας, της σύνδεσης μεταξύ μας.  Αυτή είναι άλλωστε η πρόθεση του ολοκαίνουργιου NOS Hotel & Villas. Να σου αποκαλυφθεί αμέσως, μόλις σου συστηθεί με το όνομά του.  Να σου πει ότι εδώ θα ζήσεις την κομψή σύνοψη της Σίφνου, θα χαρείς να ενώσεις το εγώ με το εμείς. Και μαζί, να σου προτείνει μια φυσική και γοητευτική σχισμή μέσα στο χώρο και στο χρόνο… Όπου το σήμερα έρχεται για να συναντηθεί με  το χθες. 

Το NOS υψώνεται σαν μια ανεξάρτητη χερσόνησος. Γεμάτη με με εικόνες με το γαλάζιο του Αιγαίου και με την εμβληματική Παναγία της Χρυσοπηγής να δεσπόζει.. Φωτεινά και ευρύχωρα εσωτερικά, που ξεκινούν και καταλήγουν σε απομονωμένες αυλές, βεράντες και μπαλκόνια… Ενώνουν με μοναδική λεπτότητα και ευγένεια το μέσα με το έξω, το τότε με το τώρα. Ένα συγκρότημα που αναβαθμίζει το χάρτη της φιλοξενίας του νησιού. Φτιαγμένο για το κοινό που αναζητά την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και τις μοναδικές εμπειρίες. Για εκείνο που αποζητά να γίνει ένα με τον τόπο, τους ανθρώπους του, την ενέργεια και τους ρυθμούς του. Να γευτεί το φαγητό του και να παρασυρθεί από τις μουσικές, τις χαρές και τη χάρη του. Και να βιώσει την πολυτέλεια της απλότητας, την αγνότητα και την αυθεντικότητα… Αλλά μαζί και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την αξεπέραστη ποιότητα σε υπηρεσίες.

NOS, όπως NOSταλγία 

Τόσο αρχιτεκτονικά όσο και ως προς την εσωτερική του διακόσμηση το συγκρότημα των 4 κτιρίων και 18 σουίτων (από 29 έως 50 τετραγωνικά) του NOS φέρει στην ετικέτα του την ηχηρή υπογραφή του K-Studio των Δημήτρη και Κωνσταντίνου Καραμπατάκη.

Εδώ η γλώσσα του σχεδιασμού και της κατασκευής είναι εμπνευσμένη από την τοπική αρχιτεκτονική.  Αδιάκοπα τα παιχνιδίσματα με το φυσικό φως, όπως φιλτράρεται μέσα από μια ελιά, μια μπουκαμβίλια, μια πέργκολα. Η γεμάτη με το γιασεμί του νησιού, αυλή αντικαθιστά την τυπικότητα μιας κλασικής εσωτερικής reception και οι διάσπαρτοι φλάροι (οι χαρακτηριστικές σιφνιώτικες κεραμικές σόμπες με τα στόμια), αναλαμβάνουν να μιλήσουν για την αιώνων παράδοση της κεραμοποιίας σε αυτόν τον τόπο. 

Ο πρόλογος της ιδιωτικής αυλής με την έκπληξη του υγρού στοιχείου θα σε προετοιμάσει με τον πιο ευχάριστο τρόπο για τη σουίτα σου που ακολουθεί αμέσως μετά. Εδώ οι γεωμετρίες και το φως  μαλακώνουν με τις καμάρες και τους θολωτούς διαδρόμους να δημιουργούν το κουκούλι της ιδιωτικότητάς σου.  Η γήινη χρωματική παλέτα, τα φυσικά, καθαρά και απτά υλικά -η πέτρα, το μάρμαρο, η κουρασάνη- συμπυκνώνουν σε μόλις λίγα τετραγωνικά όλη την μοναδικότητα αυτού του κομματιού κυκλαδίτικης γης και των παράγωγων της. Οι κεραμικοί νιπτήρες, αλλά και αντικείμενα υμνούν τη δεξιοτεχνία των Σιφναίων τεχνητών… Την ίδια ώρα που τα Coco-mat στρώματα, τα ηχεία Μarshall, οι καφετιέρες Nespresso και οι tote bags με τις πετσέτες θαλάσσης λειτουργούν ως υλικές αναφορές της σύγχρονης ευζωίας. 

Τα πρωτότυπα έργα τέχνης της Joanna Burtenshaw μεταφέρουν τη δυναμικότητα του τόπου στο εσωτερικό κάθε δωματίου. Οι οντάδες, τα καθιστικά και οι τραπεζαρίες στις βεράντες δημιουργούν το εφέ του διπλού δωματίου. Σου δίνουν την επιλογή να μεταφέρεις τις δραστηριότητες ενός δωματίου εκτός.

NOS, όπως NOSτιμον Ήμαρ 

Υπό την υψηλή καθοδήγηση του executive chef Αθηναγόρα Κωστάκου, το εστιατόριο του NOS δεν είναι μόνο η επιτομή του gathering στον φιλόξενο ανοιχτό του χώρο… Αλλά η δυνατότερη υποψηφιότητα του φετινού πρωταγωνιστή στη γαστρονομική σκηνή του νησιού. Εδώ η ελληνικότητα και η εντοπιότητα, τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στην εκτέλεση των συνταγών, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες. Το zerowaste και η ντόπια πρώτη ύλη είναι οι βασικοί παρονομαστές στο μενού . Όλες οι μαγειρικές τεχνικές αλλά και οι πρώτες ύλες της Σίφνου και των Κυκλάδων -με έμφαση στην ωμοφαγία- έχουν εδώ τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο.  Το πικάντικο ταρτάρ παλαμίδας με κάπαρη και τσακιστές ελιές, ο ταραμάς από τόνο Αλοννήσου και το μαγειρεμένο αργά αρνί καπνιστό με κλιματόβεργες, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που σερβίρονται εδώ και ασπάζονται τη φιλοσοφία του sharing (μεγάλες μερίδες). Υποκινώντας το μοίρασμα γύρω από ένα τραπέζι… Όπου πίνεις, δοκιμάζεις, γελάς, μοιράζεσαι, ανήκεις. 

Όπως ακριβώς το NOS ανήκει και μοιράζεται ταυτόχρονα την ιστορία και την ομορφιά του τόπου του. Με εσένα που αναζητάς το τώρα της παλιάς αυθεντικής φιλοξενίας. Ανεπιτήδευτα, αγνά και αδιαπραγμάτευτα.    

NOS Hotel & Villas– Φάρος Σίφνου

You may also like